Sint-Elooisgilde Wildenburg telt af naar jaarlijks feest

Komende zaterdag 25 november zal de Wingense parochie Wildenburg in feeststemming verkeren want de Sint-Elooisgilde organiseert opnieuw het gelijknamige feest. Dit jaar zijn Jimmy Schelstraete en Robin Algoedt dekens van dienst.

Ook dit jaar belooft de Sint-Elooisgilde van Wildenburg de gekende tradities in ere te houden. Het Sint-Elooisfeest start komende zaterdag 25 november met een gebedsviering in de kerk om 10 uur om na de aanstelling van de twee dekens te genieten van een feestmaal in Gasthof Wildenburg.

Vorig jaar wees deken Domien Minne zijn goede vriend Robin Algoedt (29) aan als opvolger voor 2023. Als geboren en getogen Wingenaar neemt Robin ook al heel wat jaren deel aan het Sint-Elooisfeest in Wildenburg. “Met een vaste vriendengroep feest ik al een tijdje mee en zo wist ik al lang dat het ooit wel eens mijn beurt zou zijn om de eer van deken op te nemen”, legt Robin uit, die ondertussen in Egem woont. Hij is de fiere papa van Lima (3) en is sinds kort als schrijnwerker aan de slag bij Smart Solutions.

slager-traiteur

Jimmy Schelstraete is de opvolger van Steven Vande Velde. De gekende traiteur is eigenlijk van Aalter afkomstig, maar kwam in 2009 in de Schaapsdreef in Wildenburg terecht. “We vonden er de ideale locatie om er mijn zaak op te starten, zo kon ik als afgestudeerd slager/traiteur mijn droom realiseren”, klinkt het bij Jimmy die met vrouw Charlotte Bovijn en de kinderen Bathis en Jasmien naast een eigen zaak ook een mooi gezin opbouwde.

“Ik was destijds in Aalter lid van KLJ en rolde zo in het Sint-Elooisgebeuren, het is van toen dat ik Steven ken”, besluit Jimmy die met plezier al vele jaren meeviert in Wildenburg.

Vanaf 19.30 uur start de receptie van de dekens en dan zijn ook de dames welkom op het feest om vanaf 21.30 uur het avondfeest met Studio Space te lanceren. Zoals de Wildenburgse traditie het wil, is er ook opnieuw een tombola met 10 schitterende hoofdprijzen. (KDV)

Wie er nog graag bij wil zijn kan kaarten reserveren via 0476 31 22 07.

The post Sint-Elooisgilde Wildenburg telt af naar jaarlijks feest is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in regio Odessa – Nieuwe Russische aanvallen in Donetsk

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. Intussen wordt het Oekraïense leger geconfronteerd met nieuwe Russische aanvallen in het oosten van het land. Vooral in de omgeving van de stad Pokrovsk vinden hevige gevechten plaats, zo heeft de legerleiding in Kiev meegedeeld. Volg hier

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »