Roeselare verwijdert drempels zodat elke fiets zich comfortabel kan verplaatsen

Op de gemeenteraad van 20 november vroeg gemeenteraadslid Thomas Witdouck (CD&V) hoe de stad omgaat met de evolutie naar meer diverse soorten fietsen. Schepen Stefaan Van Coillie geeft aan dat de stad inzet op fietsveiligheid en met infrastructurele aanpassingen drempels ‘letterlijk’ wil wegnemen.

“Steeds meer mensen verplaatsen zich met de fiets, wat we alleen maar kunnen toejuichen. We streven deze legislatuur bovendien naar 100 km extra veilige fietswegen. Je ziet al hele mooie realisaties, wat het is veiliger en aangenamer maakt: de zone 30 in de centra, fietsstraten, vrij liggende fietspaden, fietsostrades,… Daarnaast merken we een switch in het fietsgebruik. Naast gewone stadsfietsen rijden veel mensen elektrisch, wat de fietsen zwaarder maakt. Ook bakfietsen, driewielers, speedpedelecs, … zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.”

Gemeenteraadslid Thomas Witdouck vroeg zich dan ook af hoe de stad omgaat met deze switch. “Is de infrastructuur aangepast aan de huidige noden en de aan de diverse soorten fietsen of moeten er aanpassingen gebeuren? Zijn we mee met deze veranderingen?”

Als antwoord gaf schepen Stefaan Van Coillie mee dat de stad sterk inzet op veilig fietsen. Om de fietsveiligheid, het comfort en een vlotte doorstroming te garanderen gebeuren er infrastructurele aanpassingen op verschillende fietsroutes. Zo werden er ruim 250 locaties langs trage wegen in kaart gebracht met eventuele obstakels en niveauverschillen. Er zijn nog andere locaties (zeker in het stadscentrum) die nog geïnventariseerd moeten worden.

“Op basis van deze inventaris werden al heel wat drempels verwijderd en zijn er paaltjes weggenomen om plaats te maken voor buitenmaatse fietsen”, zei Stefaan Van Coillie.

Daarnaast houden we bij de aanleg van nieuwe fietspaden ook rekening met buitenmaatse fietsen en bij nieuwe fietsparkeervoorzieningen voorzien we genoeg ruimte.

The post Roeselare verwijdert drempels zodat elke fiets zich comfortabel kan verplaatsen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »