Politie Westkust ontvangt Britse delegatie in strijd tegen mensensmokkel: “Samen staan we sterker”

Politiezone Westkust ontving dinsdag samen burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche samen met gouverneur Carl Decaluwé en korpschef Nicholas Paelinck een Britse delegatie in de strijd tegen mensensmokkel. “Samen staan we sterker”, zegt korpschef Nicholas Paelinck.

De ontmoeting met de Britse delegatie kadert in het “Memorandum of Understanding’, dat alle partijen nu al twee jaar hebben. Sinds 22 december 2021 is er een gezamenlijke inzet tegen de transmigratieproblematiek. In die zin koopt politiezone Westkust regelmatig hoogtechnologisch materiaal aan dankzij de steun van Groot-Brittannië. Vorige week was dat nog het geval met de gloednieuwe dronewagen, eerder met de de strandbuggy, verschillende anonieme voertuigen en ANPR-camera’s die gedeeltelijk gefinancierd werden door Groot-Brittannië. De aangekochte middelen worden hoofdzakelijk ingezet in de strijd tegen transmigratie maar kunnen uiteraard ook worden gebruikt ter bestrijding van andere vormen van criminaliteit.

Samen sterker

“We hebben al jaren een goede verstandhouding met de Britse overburen”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “ Deze verstandhouding werd bevestigd op 22 december 2021 in een “Memorandum of Understanding” ter gezamenlijke preventie en bestrijding van de transmigratieproblematiek. Samen brengen we een duidelijke boodschap: mensensmokkel wordt niet getolereerd en mensensmokkelaars worden hard aangepakt.” Dat beaamt ook korpschef Nicholas Paelinck: “Dankzij de steun van Groot-Brittannië gebruiken we materiaal van topkwaliteit in onze strijd tegen transmigratie. Transmigratie is een internationaal probleem en samen nemen we onze verantwoordelijkheid. Mensenlevens beschermen is onze topprioriteit en tegelijkertijd willen we malafide en misdadige mensensmokkelaars een halt toe roepen. Door de handen in elkaar te slaan, staan we des te sterker.” (JH)

The post Politie Westkust ontvangt Britse delegatie in strijd tegen mensensmokkel: “Samen staan we sterker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »