OpenAI kondigt terugkeer aan van Sam Altman als topman

Sam Altman keert terug als topman van OpenAI. Het bestuur van het snel gegroeide bedrijf in kunstmatige intelligentie stuurde hem eind vorige week onverwachts weg. Een ongeziene soap volgde. Nu zegt OpenAI een overeenkomst te hebben gesloten met Altman over zijn terugkeer. Daarbij komt er ook een nieuw bestuur.

Meer krantenkoppen in België

“Geen start Gent-Wevelgem meer, wel nieuwe cinema”: Vooruit Ieper met opmerkelijk programma naar verkiezingen

Vooruit ambieert het burgemeesterschap en als dat lukt, dan komt er geen parkeergarage onder de Grote Markt en geen start van Gent-Wevelgem meer. Wel willen de socialisten een premie van 10.000 euro geven aan startende voedingswinkels in de dorpen, onderhandelen met Kinepolis over de komst van een bioscoop en onderzoeken of er een kiosk op de Grote Markt kan komen.<br

Lees meer »

Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.
The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er lag overal bloed”: nieuwe golf van inbraken teistert horeca in Kortrijk, ook ‘keldergatinbreker’ slaat weer toe

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een golf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

Italië verbiedt mobiele telefoons in klaslokalen

Vanaf volgend schooljaar zullen mobiele telefoons niet langer toegestaan zijn in Italiaanse klaslokalen. Dit besluit komt voort uit een decreet van de regering onder leiding van premier Giorgia Meloni, gesteund door rechtse en uiterst rechtse partijen.

Lees meer »

Man op grijze scooter berooft stelselmatig automaten; getuigen gezocht om deze plaag te stoppen: “Hij heeft drie koevoeten bij zich!”

Karen Delbaere uit Aarsele slaakt een noodkreet. In acht dagen tijd werden haar automatenshop De Proeverij twee keer geviseerd door een man op een grijze scooter. De man probeert de automaten open te wrikken met een koevoet en waar het lukt gaat hij met de inhoud aan de haal. Voor Karen Delbaere gaat ondertussen al om meerdere honderden euro en

Lees meer »

Belg (22) verdrinkt door sterke stroming in Indonesische zee

Een Belgische toerist is in Indonesië omgekomen nadat hij door sterke golven werd meegesleurd. Lokale media bevestigen dat het om een 22-jarige Antwerpenaar gaat. Hij was een van de vijf toeristen die door de verraderlijke stroming werden gegrepen. Naast hem overleefde ook een andere toerist het incident niet.

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »