Opbouw voor kerstmarkt op het Wapenplein is begonnen

Het wintertoerisme is de laatste jaren sterk gestegen in Oostende met onder meer Winter in het park. De succesformule wordt nu uitgebreid met een kerstmarkt op het Wapenplein. “Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Naast het Leopoldpark is er vanaf dit jaar ook een nieuwe kerstmarkt in Oostende op het Wapenplein. Door de organisatie van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Op het plein zullen er drie sfeerzones gemaakt worden met zicht op de horecazaken. In de kiosk komt er een horecagelegenheid om te genieten van typische winterse drankjes. Bezoekers vinden er straks ook het Huis van de Kerstman, een authentieke draaimolen, de grote kerstboom en de attractie Sapin Magique terug. De opbouw op het Wapenplein is al van start gegaan en zal afgerond zijn op 1 december. Er komen in totaal 24 kerstchalets.

“ ‘Winter in Oostende’ is uitgegroeid tot een toeristisch hoogtepunt, met heel wat extra overnachtingen en een serieuze stijging in de inkomsten van de restaurants tot gevolg. De spreiding van de kerstmarkt over twee pleinen is nu een win-win. We creëren niet alleen extra sfeer voor de eindejaarsshopper, maar tegelijk vergroten we het draagvlak bij de inwoners rond het Leopoldpark, door een betere spreiding van de bezoekers en een aanpassing in de openingsuren van de tijdelijke horeca-uitbatingen. De toevoeging van de tweede kerstmarkt op het Wapenplein versterkt de beleving voor inwoners en bezoekers, waardoor Oostende dé onbetwiste winterstad van Vlaanderen wordt”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD)

Leopoldpark

Ook het Leopoldpark in Oostende blijft een bezoekje waard met een twintigtal kerstchalets en een drijvende schaatspiste. Op de vijver komt ook een schaatsbar, een terras met uitzicht op de piste en een authentieke paardenmolen. Centraal op het plein voor het bloemenuurwerk komt een Duitse meiboom met carrousselbar, omgeven door typische kerstchalets. Met deze nieuwe opstelling wordt rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners en de erfgoedwaarde van het park, zonder in te boeten op beleving. De piste is van maandag tot en met donderdag geopend van 11 tot 20 uur, van vrijdag tot en met zondag is het geopend van 11 tot 21 uur. Nieuw dit jaar is dat de tickets verkocht worden volgens een principe van piekuren en daluren. Als schaatser betaal je 9,50 euro tijdens de daluren, tijdens de piekuren betaal je 11,50 euro. Piekuren zijn buiten de schoolvakantie op woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Tijdens vakantiedagen geldt het tarief van de piekuren elke dag van 14u tot 18u

Om de feestelijke ervaring compleet te maken, zullen er tijdelijke horecazaken worden opgezet in zowel het park als op het Wapenplein van 1 december tot en met 7 januari. Op vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers tot 23 uur hier iets eten en drinken, terwijl op andere dagen de horecazaken open zullen blijven tot 22 uur. Uiteraard kunnen bezoekers na deze uren nog terecht bij de vele horecagelegenheden verspreid over de stad.

Openingsweekend

Winter in Oostende start op 1 december om 18 uur met een spectaculaire DJ-set onder de Lichttunnel met Omdat Het Kan & Average Rob. Om 19 uur wordt de winterse mix van het publiek afgespeeld tijdens de eerste lichtshow, en om 20 uur zal de mix van Arno voor het eerst te horen zijn. Na dit spektakel kan men genieten van de gezellige sfeer in het feestelijk verlichte Winter in het Park of op de Kerstmarkt op het Wapenplein. Inclusief gezellige muziek en animatie.

The post Opbouw voor kerstmarkt op het Wapenplein is begonnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »