Olympische medailles van judoka Gella Vandecaveye gestolen uit wagen in ondergrondse parking in Brussel: “Ik roep de dieven op ze anoniem terug te bezorgen”

Topjudoka Gella Vandecaveye (50) veroverde twee olympische medailles: zilver op de OS in Atlanta in 1996, vier jaar later brons in Sydney. Maar die twee medailles zijn nu, samen met nog wat andere zaken, gestolen uit de koffer van haar wagen die in een ondergrondse parking in Brussel stond geparkeerd. “Op zich zijn die medailles voor een buitenstaander weinig waard, maar uiteraard ben ik er emotioneel enorm aan gehecht.” Gella Vandecaveye vestigt nu haar hoop op edelmoedigheid van de dader(s) om de medailles terug te bezorgen.

Gella Vandecaveye, die ook twee keer wereldkampioen werd en maar liefst zeven Europese titels op haar palmares mocht laten noteren, wil die twee medailles uiteraard terug. Ze lanceerde alvast een oproep op naar de dieven om de medailles anoniem terug te bezorgen aan een politiekantoor. “De gereedschapskist en het judopak mogen jullie houden”, voegt ze er fijntjes aan toe.

Enkele dagen Parijs

De wagen van Gella Vandecaveye stond geparkeerd in een betalende, ondergrondse parking aan station Brussel-Zuid. “Mijn wagen stond er al een tijdje omdat ik enkele dagen in Parijs was geweest. Dinsdagmiddag moest ik bij een bedrijf in Brussel een teambuilding gaan doen. Ik neem dan ook altijd mijn medailles mee. De mensen houden dat graag eens vast, of doen ze eens om en nemen dan een selfie.”

Maar bij haar aankomst in de Q-Park parking zag ze al snel dat er iets loos was. “Schade was er niet echt, maar ze waren niettemin in mijn wagen geraakt. Er lag een en ander overhoop. Ook in de koffer raakten ze binnen. Mijn medailles lagen dus niet in het zicht, maar waren netjes opgeborgen. Allicht zullen de dieven ook niet meteen door gehad hebben wat ze mee gegrist hebben. Die medailles zijn ook respectievelijk 27 en 23 jaar oud. Het gaat ook niet om puur zilver of zo. In de bronzen medaille is bovendien ook mijn naam gegraveerd.”

Hoop gevestigd op camerabeelden

Ondertussen gaat Gella Vandecaveye deze morgen aangifte bij de politie doen en hoopt ze dat de camerabeelden van de bewaakte parking eventueel naar de dader(s) kunnen leiden. “Maar als die anoniem de medailles wil bezorgen bij een lokaal politiekantoor, dat zou dat een mooi zijn. Want voor mij zijn uiteraard wel van grote waarde”, aldus de judoka die opgroeide in Bellegem en Sint-Denijs (Zwevegem) en nu in Melle woont.

The post Olympische medailles van judoka Gella Vandecaveye gestolen uit wagen in ondergrondse parking in Brussel: “Ik roep de dieven op ze anoniem terug te bezorgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »