Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke

Jumpers Middelkerke is al enkele jaren de snelst groeiende volleybalclub van Vlaanderen. De expliciete visie qua opleiding en begeleiding is ongetwijfeld niet vreemd aan dit succes. Noor Van Loock (19) is een van de speelsters die via de jeugdwerking van de club doorstootte naar het A-team.

“Alhoewel ik in Leffinge woon, begon ik te volleyballen bij Volley Oudenburg-Gistel. Zes jaar geleden verhuisde ik samen met een vriendin naar de Jumpers en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik werd hier prima opgevangen en vooral uitstekend begeleid. Iedereen is hier altijd welkom. Zelfs jongens en meisjes die pas op latere leeftijd beginnen volleyballen worden bij Jumpers met open armen ontvangen. Dat is in weinig volleybalclubs het geval.”

Vlindercoach

Noor is ondertussen een Jumper in hart en nieren. Vorig seizoen was ze zelfs coach van de jongste spelertjes van de club. “Door mijn hogere studies ben ik dit seizoen ‘vlindercoach’. Ik help een beetje overal en vervang af en toe een coach die ziek of verhinderd is. Alle coaches en bestuursleden vormen een hecht team en doen werkelijk alles voor de club. Jumpers Middelkerke is eigenlijk één grote familie.”

Vorig seizoen speelde Noor nog bij het B-team, maar nu krijgt ze als middenspeelster haar kans bij de A-ploeg. “Door de doorschuifpolitiek van de club heb ik als jeugdspeelster al vaak mogen meetrainen en reservewedstrijden spelen met het A-team. We doen het niet slecht voor ons eerste seizoen in Promo 2. Ik hoop dat we in de middenmoot kunnen eindigen. Ik ben de club hoe dan ook heel dankbaar voor de kansen die ik krijg.”

Toekomst verzekerd

Noor Van Loock is ervan overtuigd dat de toekomst mooi oogt voor Jumpers Middelkerke. “Dankzij de inzet van de coaches en de visie van het bestuur speelden vorig seizoen heel wat jeugdploegen kampioen. Deze jonge spelertjes zijn een wissel op de toekomst. Op mij kan de club altijd blijven rekenen, want deze club is me op het lijf geschreven. Ik ben en blijf voor altijd een Jumper”, besluit Noor Van Loock enthousiast. (PDC)

Zaterdag 25 november om 20.30 uur: K. Jumpers Middelkerke A – Ruvo Ruddervoorde A

The post Noor Van Loock maakt furore bij Jumpers Middelkerke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »