Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december

Vrijdag 1 december om 20 uur organiseert de werkgroep Jong Ferm voor de eerste keer een eigen activiteit. “We gaan meteen heel leuk van start met een cocktailworkshop en eindejaarshapjes maken”, vertellen de drie initiatiefnemers, Evelien Demarest, Sofie Plaetevoet en Stefanie Van Eeghem. Ze krijgen de volle steun van het bestuur van Ferm.

Voorzitter van Ferm Carine Cornu zet al enkele jaren de weg van vernieuwing binnen de vereniging in. “Om jonge vrouwen aan te trekken, moeten we onze activiteiten herzien en afstappen van jaar na jaar dezelfde activiteiten organiseren. Onze vereniging nieuw leven inpompen is meer dan nodig, willen we zeker jonge mensen blijven aanspreken.”

Werkgroep

Om die jonge vrouwen betrokken te krijgen bij Ferm, sprak Carine drie dames aan die ze af en toe op activiteiten mag verwelkomen. Evelien Demarest (31), Sofie Plaetevoet (35) en Stefanie Van Eeghem (30) hadden hier wel oren naar, en zijn intussen volop bezig met het opzetten van een eerste activiteit onder Jong Ferm. “We zijn geen aparte vereniging, maar eerder een werkgroep die functioneert onder Ferm, die daar de nodige steun krijgt. Het is onze bedoeling om een jonger doelpubliek te motiveren en te mogen verwelkomen”, zegt Evelien.

“We zijn uiteraard een vereniging die ooit opgericht is voor landbouwersvrouwen, maar iedereen is bij ons welkom”, vult Carine Cornu aan. “Daarom proberen we een gevarieerd programma aan te bieden, dat we met een nieuwe, jonge doelgroep nog zullen kunnen uitbreiden.”

“En dat zijn wij ook van plan”, aldus Sofie Plaetevoet. “We zullen in de toekomst tweemaandelijks een bijeenkomst plannen. Zo onder meer in het voorjaar het versieren van vogelhuisjes, een activiteit voor kinderen. Verder willen we ook het hele gezin eens betrekken.”

De cocktailworkshop vindt op vrijdag 1 december om 20 uur plaats in De Spante, Westkerksestraat 76. De deelnameprijs is 40 euro. Inschrijven kan tot 27 november via Evelien Demarest, 0472 06 73 11. Lid worden van Ferm kost 15 euro voor het eerste jaar; daarna is dat 35 euro.

The post Nieuwe vereniging Jong Ferm uit de startblokken op 1 december is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »