Na regen komt (even) zonneschijn, en dat levert prachtige plaatjes op

We waren bijna vergeten dat ze nog bestond, maar na dagen vol grijs en vooral nat weer kwam een stralende zon gisterochtend toch nog even aan de horizon piepen. Vooral in Oost-Vlaanderen zagen ze het leven daardoor weer eventjes door een roze bril.

Meer krantenkoppen in België

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »