Meisje (19) wordt gepakt als drugskoerier en dankt politie: “Ze hebben mijn leven gered”

Door de scheiding van haar ouders raakte een toen 18-jarig meisje op de dool. Ze begon drugs te nemen en werkte als koerier. Het bracht haar dinsdagmorgen voor de rechtbank, waar ze negen maanden cel riskeert. Opvallend, ze dankte er expliciet de politie. “Door hen besefte ik dat ik mijn leven moest herpakken.”

In een periode van nog geen vijf maanden werd de toen 18-jarige N.V. tot zes keer staande gehouden door de politie. Telkens op de Markt in Ingelmunster, telkens met drugs op zak. Die haalde ze zonder morren uit haar beha. “Het ging om een vijf tot vijftien gram MDMA, speed of methadon”, aldus de openbare aanklager. “Ze werkte als koerier in opdracht van een man, aan wie ze schulden had. Ze gaf ook toe zelf te gebruiken.”

Voor de rechter

Het bracht het jonge meisje uit Izegem dinsdagmorgen voor de rechter in Kortrijk. Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van negen maanden voorwaardelijk en een boete van 8.000 euro, waarvan 1.200 euro effectief. “Een heel jong meisje met een bijzonder verhaal”, begon Elisabeth Vanpeteghem haar pleidooi. Ze wees onder meer op het feit dat de het meisje meteen heel veel vertelde en zelfs de telefoonnummers gaf van haar toenmalige entourage. Daarna schetste ze de familiale situatie die tot de miserie had geleid.

Toen haar ouders scheidden, ging de mama namelijk een relatie aan met een nieuwe man. Die bleek alcoholverslaafd. “Het meisje isoleerde zich en ging ’s nachts dolen op straat. Dan leer je niet de vrienden kennen die je trakteren op melk met honing. Zo werd misbruik gemaakt van haar en werd ze aangespoord door een slecht individu om te fungeren als tussenpersoon.”

Bedanking voor politie

Intussen woont het meisje bij haar papa en is ze terug op het rechte pad. “Ik ben nu zes maanden clean”, vertelde de nu 19-jarige N. Ze had nog een opvallende dankbetuiging voor de politie. “Zij hebben mijn leven gered. Sinds hun tussenkomst is het besef gekomen dat ik verkeerd bezig was en dat ik mijn leven moest herpakken.”

De politie wees haar op de toekomst die ze nog voor zich kon hebben. Intussen werkt het meisje en volgt ze in avondonderwijs een opleiding Defensie en Veiligheid. “Ze heeft nu de wens om zelf een goeie politieagente te worden, zoals degene die haar uit de put hielp”, aldus haar advocate, die de opschorting vroeg. (JDr)

Vonnis op 19 december.

The post Meisje (19) wordt gepakt als drugskoerier en dankt politie: “Ze hebben mijn leven gered” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Oesters in trek bij jonge foodies: “Nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer”

Het mosselseizoen is officieel begonnen, maar op restaurant kiezen mensen steeds vaker voor oesters. Vooral jongeren bestellen de slijmerige weekdieren opvallend vaak. “Het is nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer”, ondervinden restauranthouders.
The post Oesters in trek bij jonge foodies: “Nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »