Marc (58) en Sabine (57) zagen tractor in woning rijden en zoeken hulp: “We hebben het lastig”

Na een zware woningbrand verliezen Marc Benaerts (58) en Sabine de Graeve (57) opnieuw hun hebben en houden wanneer een tractor hun woning binnenrijdt in Zonnebeke. “Twee minuten eerder en mijn vrouw was er niet meer”, zegt Marc die het mentaal lastig heeft. Hun nichtje is een steunactie gestart.

“Fysiek zijn we oké, maar mentaal hebben we het echt lastig. Als die tractor twee minuten eerder binnengereden was, dan zat mijn vrouw nu niet naast me.” Marc Benaerts (58) en Sabine de Graeve (57) zijn nog steeds zwaar aangeslagen door het ongeval van 6 november. Die bewuste maandagmorgen crashte een tractor met aanhangwagen tegen hun huurhuis in Zonnebeke. De ravage was enorm: een groot stuk van de voor- en zijgevel waren tot de nok uit het huis geslagen.

Wonder

“We waren allebei thuis, net als onze hondjes Sloeber en Samtje”, zegt Marc. “Mijn vrouw zat in de zetel op de plek waar de tractor tegen het huis reed en ging net voor de aanrijding aan een tafel zitten een paar meter verder. Ze had de natuurlijke reactie om weg te springen waardoor ze als bij wonder ongedeerd bleef. Ik hoorde haar roepen en tieren van de schrik.”

“Ik was toen koffie aan het maken in de keuken en hoorde een groot kabaal van glasgerinkel en vallende brokstukken. Vanuit de enorme stofwolk sprongen de verschrikte hondjes ons in de armen. Wanneer het stof wegtrok zagen we die tractor staan in ons huis. Hallucinant!”

Brand

Ook in een eerdere woonplaats van het koppel sloeg het noodlot toe. “Een kleine twintig jaar terug waren we slachtoffer van een grote woningbrand in Middelkerke, de dag voor Moederdag. De emoties van toen komen nu weer omhoog.”

De materiële schade is opnieuw aanzienlijk. “We hebben geen meubels meer en de zoektocht naar een geschikte huurwoning waar ook onze hondjes terechtkunnen is niet evident. Het enige wat we willen is een huisje om opnieuw te beginnen. Sorry… (snikt), we wensen gewoon een nieuwe start.”

Ademruimte

Het koppel werd opgevangen bij kennissen in de buurt. “Ik was enorm geschrokken toen ik die beelden zag van de crash bij mijn tante en nonkel”, zegt Nicky Pauwaert (33) uit Koolskamp, een deelgemeente van Ardooie. “Het was echt heftig. Ik ben blij dat ze ongedeerd zijn. De schade is enorm. Tegen dat alles rond is met de verzekering… Ik wil dat ze nu al ademruimte hebben voor een nieuwe start. Extra stress door geldzorgen kunnen ze missen. Je merkt ook wel dat ze het enorm moeilijk hebben om erover te praten. Mentaal zijn ze gebroken. Ze moesten al eens van nul herbeginnen. Stel je voor dat je dit zelf meemaakt. Daarom startte ik een crowdfundingactie. Alle beetjes helpen.”

Intussen is al zo’n tweeduizend euro ingezameld. Het koppel reageert geëmotioneerd op de actie. “We willen ons nichtje bedanken voor alles wat ze doet voor ons. We hebben er geen woorden voor.” (TP)

The post Marc (58) en Sabine (57) zagen tractor in woning rijden en zoeken hulp: “We hebben het lastig” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Info-Loppem stopt na 52 jaargangen

Het laatste nummer van Info-Loppem, de papieren band tussen verenigingen en inwoners van Loppem, is van de persen gerold. Na 52 jaargangen houdt het blad ermee op.
The post Info-Loppem stopt na 52 jaargangen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »