Jonge ondernemers lanceren likeur met hop

Joty Boeve en Bram Pauwelyn grepen de pandemie aan om een uniek aperitief te ontwikkelen. Met Oublon lanceerden ze vorig jaar een likeur op basis van hop. Hun creatie staat ondertussen op de kaart in verschillende horecazaken in de Westhoek, aan de kust en in Gent. Oublon is ook te verkrijgen in heel wat speciaalzaken en supermarkten.

“Gezellig aperitieven en genieten van een lekker drankje is iets dat we als bevriend koppel gemeen hadden. Tijdens de lockdowns was buiten aperitieven dan ook zowat het enige dat mocht. Zo ontstond het zotte idee om als creatief tijdverdrijf zelf een eigen, uniek aperitief te ontwikkelen”, aldus Joty Boeve en Bram Pauwelyn.

Concept

Om Oublon op de markt te brengen, werd niet over één nacht ijs gegaan. “Er werd heel wat research gedaan en ook de verschillende smaken, geuren en kleuren werden uitgetest. Eén iets stond wel vast. Gezien we allemaal opgroeiden in regio Poperinge, moest ons streekproduct bij uitstek sowieso verwerkt worden in onze drank. De lokale hop kreeg zo een centrale plaats in de verdere ontwikkeling van ons concept.” Uiteindelijk werd Oublon een likeur op basis van onder andere sinaasappel en Poperingse hop. “Oublon kun je perfect puur drinken als likeur, bijvoorbeeld als aperitief, maar evengoed als digestief bij een dessertje. Daarnaast laat het zich dankzij het subtiele evenwicht van bitter en zoet perfect combineren met andere ingrediënten zoals bij Pic’Oublon (een witte variant van de gekende picon), Oublon Spritz (met prosecco) of Oublonic (met tonic).”

De naam Oublon verwijst uiteraard naar Houblon, het Franse woord voor hop. “Maar als rasechte West-Vlaming wordt de ‘h’ toch niet uitgesproken, waarom hem dan schrijven?”, klinkt het. “We werken dan ook enkel met hop geteeld in Poperinge, en dragen daarom het label van 100 procent Belgische hop.”

Eind 2022 werd Oublon officieel op de markt gebracht als lokale premium likeur. “Eén jaar later kijken we heel tevreden terug op alle unieke ervaringen die we tot nu toe mochten meemaken. Momenteel staat Oublon op de kaart in verschillende horecazaken in de Westhoek, aan de kust en in Gent. Oublon is ook te verkrijgen in heel wat speciaalzaken en supermarkten.” (MDN)

Meer info: www.oublon.be.

The post Jonge ondernemers lanceren likeur met hop is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »