“Ik maak je kapot, je moet sterven!”: Oudenburgenaar die opa (89) in het gezicht schopte krijgt twintig maanden effectieve celstraf

Met een halve fles wodka achter de kiezen schopte een 39-jarige man uit Oudenburg ruim drie jaar geleden in het gezicht van zijn toen 89-jarige grootvader. De tanden van de bejaarde man schoten dwars door zijn lip. C.C. sloeg ook de woonkamer kort en klein. Nu krijgt hij twintig maanden cel.

Op 17 april 2020 was C.C. op bezoek bij zijn grootvader in Oudenburg. Hij was dronken en bleef van de fles wodka drinken die hij mee had gebracht. Toen zijn grootvader hem daarop aan sprak ging C.C. door het lint. Hij begon zijn opa uit te schelden en sloeg de woning kort en klein. Vervolgens schopte hij zijn grootvader in het gezicht en gaf hem ook vuistslagen op het bovenlichaam. “Ik maak je kapot, je moet sterven”, schreeuwde hij daarbij.

Toen een buurman kwam kijken wat er gaande was, ging C.C. er vandoor. De politie kwam ter plaatse en zag het slachtoffer met een bloedend gezicht in zijn zetel zitten. Zijn tanden zaten dwars door zijn lip. De woonkamer lag vol scherven en de televisie bleek vernield. De vloer hing vol bloedspatten en op de salontafel stond een halflege wodkafles.

Werkstraf

In zijn verhoor gaf C.C. toe dat hij de controle verloor. Maar hij ontkende met klem dat hij zijn grootvader geslagen had en drong tijdens het proces voor de Brugse rechtbank aan op een werkstraf. Het openbaar ministerie hechtte evenwel geen geloof aan zijn verhaal en vroeg twee jaar cel. De rechtbank geloofde de uitleg van C.C. evenmin en veroordeelde hem uiteindelijk tot twintig maanden effectieve celstraf.

C.C. was allerminst aan zijn proefstuk toe. De man liep in het verleden al twaalf veroordelingen op. In 2006 kreeg hij al eens twee jaar cel voor geweldpleging en begin 2015 liep hij 37 maanden effectieve celstraf op voor slagen en diefstal met geweld. (AFr)

The post “Ik maak je kapot, je moet sterven!”: Oudenburgenaar die opa (89) in het gezicht schopte krijgt twintig maanden effectieve celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties

Heb jij al de Warandetoren in Middelkerke, de Sint-Maartenskerk in Kortrijk of het Klankpanorama in Dranouter bezocht? Dankzij het project Horizon 2025 van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer openden de voorbije jaren overal in de provincie uitkijkpunten.
The post Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »