“Het was enkel buddyseks”: Bruggeling vrijgesproken voor jarenlange verkrachting stiefdochter

Een 59-jarige Bruggeling is voor de strafrechtbank vrijgesproken voor jarenlange verkrachting van zijn toenmalige stiefdochter. P.M. kreeg wel een jaar cel omdat hij de jonge vrouw belaagde en stiekem filmde onder de douche. Het openbaar ministerie had acht jaar cel gevraagd.

Op 26 oktober 2021 trok het toen 25-jarige slachtoffer naar de politie. Naar eigen zeggen werd ze sinds haar dertiende om de twee dagen verkracht door haar stiefvader P.M. (59). De Bruggeling ontkende de verkrachtingen met klem, maar gaf wel toe dat hij al een vijftal jaar een seksuele relatie had met zijn stiefdochter. “Buddyseks”, noemde hij dat zelf.

Het openbaar ministerie vroeg acht jaar effectieve celstraf voor P.M., die in het verleden al eens veroordeeld werd voor zedenfeiten. Maar de verdediging vroeg met succes de vrijspraak voor het seksueel misbruik. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, pleitte meester Mathieu Langerock. De Brugse strafrechtbank zag inderdaad onvoldoende bewijs voor het misbruik en verwees ook naar het feit dat de aangifte er kwam in een periode van zware moeilijkheden tussen de moeder en P.M.

De rechtbank legde de Bruggeling wél nog een jaar cel op voor voyeurisme en belaging. Onderzoek van zijn gsm wees immers uit dat P.M. op 15 november 2019 zijn stiefdochter stiekem had gefilmd onder de douche. Tussen juli en oktober 2021 terroriseerde hij het slachtoffer en haar moeder. Zo strooide hij plukken hondenhaar uit de vuilnisbak rond in hun woning en vulde hij er de laden van de kasten met isolatieschuim. Hij prikte de autobanden van zijn stiefdochter plat en dreigde ermee alle details over hun relatie rond te bazuinen.

P.M. zat na de klacht van zijn stiefdochter bijna een jaar in voorhechtenis. Hij zal bijgevolg niet terug naar de gevangenis moeten. Aan het slachtoffer en haar moeder moet hij elk een voorlopige schadevergoeding van 500 euro betalen. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. (AFr)

The post “Het was enkel buddyseks”: Bruggeling vrijgesproken voor jarenlange verkrachting stiefdochter is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België Noël Develter (94) uit Wevelgem is overleden

Thuis in Wevelgem is Noël Develter (94) onverwacht overleden. Hij was ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België (nu Belfius, red.). Noël behoorde tot de stichters van hoogstudentenclub Moeder Wevelgemse. Hij was ook medestichter van de serviceclub Rotaryclub Menen en Probus Vauban Menen. Noël was tevens ere-reserve majoor van het Belgisch leger.
The post Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »