Er is een coalitie mogelijk zonder Geert Wilders, maar ze bestaat uit vier heel verschillende partijen

Hoe gaan de centrumlinkse en centrumrechtse partijen om met grote slokop PVV? Kiezen ze voor een bonte en ingewikkelde anti-Wilderscoalitie van minstens vier partijen, of neigen sommigen toch naar samenwerking met de radicaal rechtse winnaar? De tweede optie lijkt nog moeilijker dan de eerste.

Meer krantenkoppen in België

“Links rekent zich te snel rijk in Frankrijk”

Twee keer in minder dan een week tijd heeft links belangrijke parlementsverkiezingen in Europa gewonnen. Na de monsteroverwinning van Labour in Groot-Brittannië, vierde het Nouveau Front populaire zondag feest in Frankrijk. Wie een maand geleden had voorspeld dat niet het Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella de grootste formatie zou worden, maar wel een verzameld links

Lees meer »

Eretekens voor Pannenaar Swen Vincke op Vlaamse feestdag

De Vlaamse regering heeft donderdag, op de Vlaamse feestdag, eretekens uitgereikt aan gameontwikkelaar Swen Vincke, Europees WHO-directeur Hans Kluge, auteur van ‘Doodgewoon’ Barbara Ceuleers en aan Rode Kruis Vlaanderen-topman Philippe Vandekerckhove.
The post Eretekens voor Pannenaar Swen Vincke op Vlaamse feestdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kok (28) uit Antwerpen opgepakt in Frankrijk na wilde achtervolging op scooter: man verwondt vijf agenten en blijkt zwaarbewapend

Een 28-jarige kok uit Antwerpen is afgelopen weekend in de boeien geslagen na een wilde achtervolging in het Franse Chasseneuil-du-Poitou, vlakbij het pretpark Futuroscope. Vijf agenten raakten daarbij gewond. De man bleek zwaarbewapend te zijn. Hij had vijf geweren, munitie, een geluidsdemper, een vizier, messen, een kap en handboeien bij zich.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Koeman kan rekenen op volledige selectie, kiest hij voor Weghorst of Depay in de spits?

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »