Drie woonzorgcentra Korian onder verhoogd toezicht: bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen

Het Departement Zorg heeft dinsdag drie extra woonzorgcentra van de Groep Korian onder verhoogd toezicht geplaatst, zo meldde Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v). De Franse groep Clariane – eigenaar van de woonzorgcentra van Korian in België – maakte vorige week bekend dat ze voor de activiteiten in België en Nederland een overnemer zoekt. De holding heeft 26 woonzorgcentra in Limburg.

Meer krantenkoppen in België

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »