De staatsgreep is mislukt: hoe Sam Altman nog geen week na zijn ontslag al terugkeert naar OpenAI

Na een mislukte “staatsgreep” en een scenario dat de beste soapschrijvers niet hadden kunnen verzinnen, keert Sam Altman terug als topman van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. De cirkel is rond na de gekste week ooit in de AI-sector.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Mogelijke doorbraak in onderzoek naar vermiste Franse tiener Lina (15): “Vermoedelijke ontvoerder was bekende bij politie en pleegde zelfmoord”

Het onderzoek naar de Franse tiener Lina (15), die tien maanden geleden verdween, is opnieuw heropend. Dat melden verschillende Franse media. Enkele dagen geleden werden er DNA-sporen van het vermiste meisje gevonden in de auto van haar vermoedelijke ontvoerder (43), die zelfmoord zou hebben gepleegd nadat zijn auto in beslag was genomen. Er zijn ook graafwerken gestart om het lichaam

Lees meer »

Verdachte Massimo N. blijft moord op Marc en Laura in Tenerife ontkennen, ondanks harde bewijzen: “Hij is onschuldig”

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

Campo Solar verwacht dit weekend minstens 20.000 festivalgangers: “Weersvoorspellingen zien er beter uit dan vorig jaar”

Het festival Campo Solar in Damme verwacht dit weekend minstens 20.000 bezoekers. Dat zegt organisator Karel Standaert vrijdag bij de start van de eerste festivaldag. De organisatie strikte voor deze editie namen als Equal Idiots, Coely, Glints en Used.
The post Campo Solar verwacht dit weekend minstens 20.000 festivalgangers: “Weersvoorspellingen zien er beter uit dan vorig jaar” appeared first

Lees meer »

De babysit valt niet onder de familiale verzekering: “Het is verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben”

Je bent verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben wanneer je een betaalde oppas voor je kinderen hebt, die niet via een bedrijf of vereniging tewerkgesteld wordt. Op die manier is de babysit voldoende verzekerd en draai jij niet voor de kosten op. "Dat zegt de Arbeidsongevallenwet", duidt Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »