Danswedstrijd in Roeselare met meer dan duizend deelnemers

Dit weekend vindt er een grote danswedstrijd plaats in Schiervelde, in Roeselare. Maar liefst 1.350 dansers zakken dit weekend af naar de evenementenhal. Zij nemen deel aan de tweede Dancesport Talentswedstrijd van het seizoen. Dancesport Talents is het wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen voor de dansstijlen disco, urban, modern, jazz & showdance.

Urban, modern, jazz & show op zaterdag

Op zaterdag zullen 482 dansers Schiervelde vullen. Zij nemen deel in de dansstijlen urban, modern, jazz en showdance. Dat doen ze in de categorieën duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (minstens 8 dansers). In urban nemen er zaterdag 50 duo’s, 8 small groups en 10 formaties deel. In modern/slow jazz zijn dat 53 duo’s, 12 small groups en 12 formaties. Showdance / jazz up-tempo ten slotte is een open categorie voor formaties. Daar nemen 2 formaties deel.

Urban is een verzamelnaam voor meer ‘underground’ dansstijlen die op straat of in de club zijn ontstaan. Dat zijn, onder meer, breaking, dancehall, hiphop, house, ragga, popping, locking, voguing en waacking. Al die stijlen hebben hun eigen authenticiteit, foundation, flavour en tempo. Ze worden ook op verschillende soorten muziek gedanst. Tijdens de wedstrijden doen de dansers een mix van die verschillende stijlen.

Modern/hedendaags (contemporary) is van oorsprong een rebellie tegen klassieke techniek. Experimentele of originele techniek en choreografie wordt daarin dan ook aangemoedigd. Het gebruik van zwaartekracht staat sterk op de voorgrond; dat uit zich in ‘grounded’ dansen en modern grondwerk.

Binnen jazzdans wordt een onderscheid gemaakt tussen up tempo jazzdans (bv. broadway jazz) en slow tempo jazz (op tragere muziek). De basistechnieken in beide varianten zijn wel dezelfde. Op de wedstrijd wordt zowel up tempo als slow tempo jazzdans gedanst.

Showdance verwijst naar podium- en theaterdansen, waarin de nadruk ligt op entertainment en showgehalte. Verschillende dansstijlen kunnen gecombineerd worden. Binnen showdance is een thema, met verhaallijn, cruciaal.

Zondag, discodag

Na een succesvol WK discodansen in Brugge op 4-5 november is het nu weer tijd aan alle Vlaamse discodansers om hun nieuwe choreografieën te tonen. Maar liefst 868 dansers zullen dat in Roeselare ook doen. Zij nemen deel in 3 categorieën: duo, small group en formaties. Er zullen zondag 91 duo’s, 52 small groups en 44 formaties deelnemen.

Disco is een dansstijl die gedanst wordt op uptempomuziek. De stijl kenmerkt zich vooral door snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen.

De wedstrijden van dit weekend vinden plaats in de SES-hal, Schiervelde in Roeselare. Ze worden georganiseerd door de Roeselaarse dansclub Hypnosis Dance Academy en Danssport Vlaanderen.

Praktisch:

– zaterdag van 9.30 uur tot 19 uur

– zondag van 9.30 uur tot 19.30 uur

Bekijk hier de gedetailleerde timing.

The post Danswedstrijd in Roeselare met meer dan duizend deelnemers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »