Bruggeling bestookt ex met tientallen berichten per dag: zestien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 46-jarige Bruggeling heeft van de rechter zestien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor stalking van zijn ex-partner. Hij bestookte het slachtoffer een jaar lang elke dag met tientallen berichten. Maar daar bleef het niet bij.

In juni 2020 liep de relatie van Bruggeling A.N. met het 37-jarige slachtoffer na vijf jaar op de klippen. In februari 2021 legde de ex een eerste klacht neer wegens belaging. N. kon de breuk niet verkroppen en stuurde zijn ex dagelijks twintig à dertig berichten. Hij schreef haar ook elf brieven en overstelpte haar met telefoontjes. Telkens herhaalde hij dat hij haar graag zag en de relatie wou herstellen.

De Bruggeling passeerde ook om de haverklap door de straat van het slachtoffer of die van haar ouders. Hij stuurde voorts ook berichten naar de vader en nieuwe partner van zijn ex, die hij ook opbelde op de vaste lijn om te checken of ze thuis was. Ook hun vierjarige dochter betrok hij bij de feiten. Zo verborg hij een gedicht in haar boekentas. Op 27 augustus 2021 werd A.N. opgepakt, maar daags nadien alweer vrijgelaten onder voorwaarden. Die schond hij door op 17 november het slachtoffer op te wachten aan de schoolpoort. De laatste feiten dateren van 18 november 2021.

Psychiatrisch onderzoek wees uit dat A.N. aan een geestesstoornis lijdt. Het openbaar ministerie vroeg daarom zijn internering. De rechtbank stelde vast dat de man inderdaad met een autismespectrumstoornis kampt, maar acht hem wel toerekeningsvatbaar. A.N. zou ook geen gevaar vormen voor de maatschappij. “Het probleem situeert zich uitsluitend rond het verlies van de relatie”, aldus de rechtbank.

A.N. moet zich de komende jaren aan een resem voorwaarden houden. Zo mag hij enkel nog contact hebben met zijn ex voor zaken die te maken hebben met hun dochter. (AFr)

The post Bruggeling bestookt ex met tientallen berichten per dag: zestien maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »