Broer speelt bij Jong Cercle, zus bij Cerkelladies

Broer en zus Ilias en Ilona Ben Sadik uit Sint-Andries delen de liefde voor het voetbal bij groen-zwart. Ilias maakt deel uit van de kern van Jong Cercle terwijl Ilona bij de Cerkelladies Brugge aan de slag is.

Ilona Ben Sadik (18) zit in haar zevende jaar kinderzorg aan MAST Sint-Michiels. Ze trok haar eerste voetbalschoenen aan bij KFC Lissewege, bij de jongens. Daarna volgde vijf jaar VK Dudzele en nu is zij aan haar vierde seizoen bij de Cerkelladies Brugge bezig. “We vormen een Cerclefamilie en omdat het voor mij steeds moeilijker werd, met elf tegen elf tussen de jongens, stelde mijn mama voor om het eens bij de Cerkelladies te proberen. Ondertussen pendel ik dit seizoen wat tussen de eerste ploeg en de beloften. Ik speelde als jeugdspeelster veelal op de flank. Bij de Cerkelladies ben ik overgegaan tot centrumspits. Soms voetbal ik ook wel eens een rijtje lager in het middenveld.”

Joviale lolbroek

Ilona is een voormalige leidster van de KSA Lissewege waar ze samen met haar oudere broer Joram naartoe ging. Ze deed in het verleden nog aan dansen, tennissen, trampolinespringen en turnen. Ondertussen is ze na twaalf jaar in de jeugdbeweging gestopt om alles op het voetbal te kunnen zetten en wordt ze bij Cerkelladies omschreven als een lolbroek, joviaal, behulpzaam en iemand die graag initiatief neemt en geen enkele training mist. “Ik ben rechtsvoetig en pik regelmatig een goaltje mee. Technisch ben ik een goede voetballer, maar ik moet meer zelfvertrouwen hebben. Ik moet meer karakter tonen op het veld, meer druk zetten op de tegenstander, meer durven en ook eens de bal vragen. Al is er een verschil qua niveau tussen de A- en de B-ploeg. In eerste provinciale gaat alles veel sneller en tactischer”, vindt Ilona die in het mannenvoetbal vooral houdt van Barcelona en in het bijzonder van de middenvelder Gavi. “Ik zag dit jaar ook al de dames, Barcelona Femina bezig in Eindhoven in de Champions Leaguefinale tegen Wolfsburg en onlangs woonde ik de knappe prestatie van de Red Flames bij tegen Europees kampioen Engeland.”

Over de ambities van de Cerkelladies is Ilona duidelijk. “Met de eerste ploeg zijn we twee jaar op rij vicekampioen geweest en proberen we nu opnieuw om zo hoog mogelijk te eindigen om eventueel een promotie naar interprovinciale af te dwingen. De tweede ploeg in tweede provinciale wisselt dit seizoen vooral goede met mindere resultaten af.”

Kinderdroom

Tot vorig seizoen volgde haar 16-jarige broer Ilias alle thuiswedstrijden van Ilona. Omgekeerd ging dat iets moeilijker, omwille van Ilona’s drukke bezigheden toen. Voetballen tegen elkaar doen ze soms in kleinere doelen in de tuin. Het gezin Ben Sadik woont nabij het domein Koude Keuken. Ilias droomde er altijd van om voetballer te worden. Dat tekende hij volgens zijn mama Hilde Derpoorter reeds op jonge leeftijd in de kleuterklas in zijn vriendenboekjes. Hilde fungeert zelf als lid van het bestuur van de Cerkelladies, alsook als Aanspreekpunt Integriteit (API), samen met Marleen Verhoye. Daarnaast is ze voorzitter van het oudercomité van de Cerclejeugd.

Het groen-zwarte gevoel is Ilias overigens door zijn papa Farid Ben Sadik en zijn opa met de paplepel ingegeven. Hij loopt school in Spartac, een onderdeel van het KTA in Sint-Michiels in de richting topsport voetbal en is aan zijn negende seizoen van bij de U9 bij Cercle bezig. “Ik werd als jongeling gescout bij Lissewege en speelde altijd centraal achterin. Soms ook eens op de zes op het middenveld. In een-tegen-een situaties ben ik denk ik wel goed, maar de coaching mis ik wat. Ik ben nog te braaf op het veld. Ik beschik wel over een goede passing, met een visie om steeds vooruit te willen voetballen.”

Wisselen van ploeg

Net als zijn zus wisselt Ilias binnen de jeugdwerking van Cercle van ploeg. Tussen de U18 en de beloften of Jong Cercle dat in tweede nationale uitkomt en waar hij deel uitmaakt van de kern die dit seizoen wordt geleid door Dwight Waeytens. “Dat bevalt mij wel. Ik vind het leuk en hoop om bij Jong Cercle zoveel mogelijk speelminuten te maken.” Ilias speelde zondag alvast de volle negentig minuten in de wedstrijd tegen leider Eendracht Aalst die met het kleinste verschil werd verloren. “Als ik mijn kans krijg probeer ik die zo goed mogelijk te grijpen. We trainen dagelijks met uitzondering van de dinsdag. Op woensdag zijn dat soms twee oefenstonden en veelal op zondag de match. Bij de beloften gaat alles veel sneller en wordt er harder gespeeld. In tweede nationale zijn er ook veel volwassen voetballers.”

Ilias neemt ook deel aan een Belgische bekercompetitie voor de U19. Eind vorige maand won hij met Cercle met 3-0 tegen SK Deinze. De U19 was ook in de terugmatch, 1-3. Woensdag 29 november om 19 uur speelt men in Eernegem tegen Club Brugge. “Het is nog geen zekerheid of ik die match zal meedoen. Het is overigens in een poulesysteem met KV Oostende als derde tegenstander. In de competitie is het vooral de bedoeling om met Jong Cercle zo hoog mogelijk te eindigen maar we hebben een jonge ploeg.” (ACR)

The post Broer speelt bij Jong Cercle, zus bij Cerkelladies is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »