Brandweer rukt tweemaal binnen uur uit naar interventie in Zeelaan De Panne

De brandweer werd woensdagochtend binnen het uur tweemaal opgeroepen voor twee interventies in de Zeelaan in De Panne. Beide interventies situeerden zich op nauwelijks vijftig meter van elkaar en waren gelukkig niet ernstig.

Een eerste interventie kwam woensdagochtend rond 9.30 uur binnen. In bakkerij Rosseel werd een brandgeur waargenomen binnen, maar kon het personeel niets zien. Omdat de geur sterker werd, belden ze de brandweer op. Ploegen van de brandweer van De Panne snelden ter plaatse. “Ook wij werden binnen een duidelijke geur gewaar”, zegt kapitein Luc Brouckxou van De Panne. “Het ging om een geur van verbrand plastic. We konden echter ook niet vaststellen van waar die afkomstig is, maar het ging niet om een brand. Vermoedelijk kwam het ergens van op het dak. Terwijl we nog bezig waren met die interventie kwam een nieuwe interventie binnen, ook in de Zeelaan, en nauwelijks vijftig meter verder. Een deel van onze ploeg ging naar daar, maar er waren ook andere brandweerploegen opgeroepen.”

Onder andere post Veurne rukte uit, maar kon nog voor aankomst geannuleerd worden. De tweede interventie speelde zich af op de achtste verdieping van een flatgebouw waar een dame de brandweer belde omdat de zekeringkast afgesprongen was door een kleine waterinsijpeling. Ze vreesde om een brand, maar dat bleek uiteindelijk het geval niet te zijn. (JH)

The post Brandweer rukt tweemaal binnen uur uit naar interventie in Zeelaan De Panne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.
The post Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »