Aanrijding maar nipt vermeden: ANPR-camera brengt overtreders aan knip in Bissegem duidelijk in beeld

De afgelopen dagen zijn vijf overtreders die aan de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem in overtreding gingen, duidelijk in beeld gebracht via de aanwezige ANPR-camera. In één geval kwam het zelfs bijna tot een aanrijding met een nietsvermoedende tegenligger.

Het gaat om heel recente feiten en vaststellingen door de ANPR-camera, die daar speciaal geplaatst werd om deze overtredingen vast te stellen. Nu de camera volledig operationeel is, worden de overtredingen heel duidelijk op beeld vastgelegd.

Eenrichtingsverkeer

Door de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem mag je als autobestuurder enkel nog vanuit Bissegem naar Marke rijden, maar niet omgekeerd. Eén overtreder ging zo erg in de fout, hij reed dus over de Leiebrug vanuit Marke Bissegem binnen, dat hij bijna een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger, die op correcte wijze in de richting van Marke reed.

Straf

Deze overtreder krijgt net als de andere vier recente overtreders eerst een boete (onmiddellijke inning) van 174 euro, want het gaat om een overtreding van de derde graad (inrijden van een verboden rijrichting). Maar daarnaast werd tegen de bestuurder ook een proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Dit PV gaat naar het parket, waardoor de bestuurder een nog zwaardere boete en een rijverbod kan opgelegd krijgen.

“Dankzij de inzet van ANPR-technologie worden de nummerplaten van overtreders duidelijk herkend en geregistreerd, waardoor er geen discussie mogelijk is. Het doelbewust negeren van het inrijverbod vanuit Marke toont meteen ook aan tot welke levensgevaarlijke situaties dit kan leiden aan de Driekerkenstraat in Bissegem, die bovendien ook een fietsstraat is”, klinkt het bij politiezone Vlas.

The post Aanrijding maar nipt vermeden: ANPR-camera brengt overtreders aan knip in Bissegem duidelijk in beeld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »