“35!!!!” PVV-leider Geert Wilders blij en verbaasd na verpletterende overwinning in eerste exitpoll

Bij de PVV is met vreugde en ongeloof gereageerd op de eerste exitpoll, waarin de partij met 35 zetels de grootste is. Een ANP-verslaggever ziet PVV’ers elkaar omhelzen, en anderen elkaar vol verbazing aankijken. Ook bij het grote verlies van de VVD werd gejuicht. Volgens de poll van Ipsos, in opdracht van de NOS en RTL, verliest die partij 11 zetels en houdt er 23 over. Op X reageert PVV-leider Geert Wilders blij en verbaasd. “35!” roept hij uit. Later komt Wilders met een uitgebreidere reactie.

Meer krantenkoppen in België

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »