18 maanden cel voor vechtpartijen en diefstal plooifiets

Een 40-jarige man uit Brugge is in beroep veroordeeld tot achttien maanden cel voor twee vechtpartijen en een diefstal van een plooifiets.

Op 18 november 2020 wou K.D. een broodje halen in een Panos-winkel in Brugge waarbij hij ruzie kreeg met een andere klant omwille van de coronamaatregelen. D. zou de klant buiten een slag in het gezicht hebben gegeven waardoor zijn neus scheef kwam te staan. Zelf beweerde D. dat hij struikelde over zijn eigen hond en nadien de man heeft meegetrokken. Ondanks het feit dat het om een ongeval ging, ging D. er als een speer vandoor.

Op 14 oktober 2021 kreeg K.D. het aan de stok met een leraar die op weg was met 50 leerlingen. Volgens D. was hij aan het wandelen en werd hij bijna omver gereden door fietsers. D. zou de leraar hebben geslagen, maar zelf ontkent hij met klem. Hij vroeg de vrijspraak voor beide feiten in plaats van tien maanden cel.

Diefstal

Tenslotte werd hij ook nog beschuldigd van de diefstal van een plooifiets uit een garage van het OCMW van Brugge. De diefstal werd vastgelegd op camera en op andere camerabeelden is D. te zien met zijn vriendin. Hij droeg dezelfde sportschoenen, jas, korte broek en bril, maar toch ontkende hij.

“Op de beelden van de diefstal is mijn vriendin niet te zien, terwijl ze al die tijd bij me was. Het was zomer, iedereen kan zich zoals ik kleden.” Ook bij een huiszoeking werd de fiets niet gevonden. Maar voor het openbaar ministerie was de maat vol. K.D. liep al 33 veroordelingen op, goed voor een strafblad van 9 bladzijden.

“Als maatschappij zeggen wij nu: het is genoeg!” Voor de slagen aan de Panos en aan de leraar vorderde de procureur-generaal 12 maanden cel, voor de diefstal van de plooifiets nog eens acht maanden. Maar het hof achtte tien maanden voldoende voor de slagen en acht maanden voor de diefstal van de fiets. (OSM)

The post 18 maanden cel voor vechtpartijen en diefstal plooifiets is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »