1500 muziekfans op Jazz Brugge

Voor organisator KAAP was de negende editie van Jazz Brugge vorig weekend een succes. Het Concertgebouw Brugge was gedurende drie dagen het toneel van avontuurlijke jazz uit diverse hoeken van de wereld. 1500 muziekliefhebbers genoten van optredens van topartiesten, onder wie James Brandon Lewis, Theo Croker en Sélène Saint-Aimé. Het festival -verkende muzikale grenzen en bracht een eclectische mix van muzikale stijlen, variërend van Arabische jazz tot psychedelische funk.

Na vijf jaar afwezigheid was het jazzfestival in het Concertgebouw opnieuw de thuisbasis voor jazzliefhebbers. Jazz Brugge wist 1500 bezoekers, verspreid over drie dagen, te overtuigen met zowel vocale als instrumentale power jazz.

Vrijheid

Het programma bood een podium aan een breed scala van artiesten die jazz als startpunt, maar niet per se als eindpunt hebben, zoals Theo Croker en Echoes of Zoo. “Jazz biedt de vrijheid om de muzikale grenzen op te zoeken, zo zien we vaker artiesten op het randje schuren van punk, hip-hop en zelfs rock’n’roll”, stelt programmator Jaïr Tchong van KAAP.

Voor de afsluiter waagde jazzpunktrio Don Kapot zich aan een gedurfde dansvoorstelling met drie dansers en uiteindelijk ook het publiek. Een opvallende performance tijdens deze driedaagse.

Crossing Cultures

Het festival hanteerde de baseline ‘Crossing Cultures’, en de inspiratie kwam dan ook vanuit alle hoeken van de wereld: van liederen uit het Zwarte Zeegebied over Arabische psychedelische jazz tot Amerikaanse sounds. Het publiek kon het volgesn de organisatoren zeker smaken, de dagpassen waren zowel voor vrijdag, zaterdag als zondag uitverkocht.

Het tweejaarlijkse festival Jazz Brugge is duidelijk verrezen uit zijn as en landt opnieuw in Concertgebouw Brugge in 2025. Volgend jaar is AMOK weer aan de beurt, een festival waar zowel bijzondere muziek als performance meerdere dagen de Brugse binnenstad inneemt.

The post 1500 muziekfans op Jazz Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »