Zeven jaar cel voor man die liefdesrivaal in gezicht schoot met alarmpistool: “Duidelijke poging tot moord”

Kevin H., een 42-jarige man uit Wevelgem, probeerde op 18 februari vorig jaar wel degelijk om zijn liefdesrivaal te vermoorden. Dat oordeelde de rechter vandaag. H. nam zijn slachtoffer mee naar het Sterrebos in Rumbeke en schoot hem in de wang met een omgebouwd alarmpistool. Hij krijgt daarvoor zeven jaar cel.

De aanleiding van de feiten was een driehoeksverhouding waarbij slachtoffer Robert C. (32) een affaire had met de vrouw van Kevin H. Op 18 februari 2022 vertelde H. zijn vrouw dat hij met Roberto iets zou gaan drinken om alles uit te praten. “Een kleine week voor de feiten toonde hij zijn vrouw al een omgebouwd alarmpistool, een duidelijk dreigement tegenover zijn liefdesrivaal”, zei de procureur op het proces. “De dag van de feiten nam hij hem mee naar het Sterrebos waar hij een wapen tegen zijn hoofd plaatste en schoot, een duidelijke poging tot moord.”

Advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die Kevin H. verdedigde, was niet akkoord met die kwalificatie. Volgens hem had H. absoluut niet de bedoeling om zijn liefdesrivaal te vermoorden en maakte hij zich hoogstens schuldig aan slagen en verwondingen. “

Mijn cliënt sprak af met Roberto om de relatie met zijn overspelige echtgenote te redden. Hij nam dat wapen mee omdat hij bang was van zijn rivaal. In het Sterrebos wou hij hem afdreigen en bang maken zodat hij zijn vrouw met rust zou laten. Mijn cliënt was zelf doodsbenauwd. Na één schot zette hij het op een lopen, net als zijn slachtoffer. Had hij hem echt willen afmaken, dan had hij nog één of meer keer geschoten.”

“Het wapen dat hij meehad, was bovendien niet dodelijk. Mijn cliënt kent niets van wapens, hij dacht dat hij een loodjesgeweer vasthad. De kogel die hij afvuurde ging niet eens volledig door de wang van het slachtoffer maar verbrijzelde op zijn kaak.”

Robert C. zelf hield altijd vol dat H. hem die dag probeerde te vermoorden en leefde in angst dat die het werk zou komen afmaken. In november vorig jaar werd Kevin H. immers vrijgelaten onder voorwaarden. Nu zal hij voor geruimde tijd terug de cel in moeten. Opmerkelijk is dat het Openbaar Ministerie een celstraf van zes jaar gevorderd had, de rechter doet daar dus nog een jaar bij.

The post Zeven jaar cel voor man die liefdesrivaal in gezicht schoot met alarmpistool: “Duidelijke poging tot moord” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »