Zes studentes lanceren gin met spruitjessmaak

Gin met spruitjessmaak? Het bestaat. Zes West-Vlaamse derdejaarsstudentes van de Vives-hogeschool hebben de bijzondere gin bedacht en op de markt gebracht voor een schoolproject. De gin werd gedestilleerd in Ruiselede en is sinds kort te koop in Tielt en Westkerke.

In het kader van het project ondernemingszin dienen studenten van de hogeschool een origineel concept te ontwikkelen dat tegelijk een probleem oplost. En daar zijn Charlotte Beke, Lorelei Homy, Jesse Pannecoucke, Oschin Sierens, Lotte Lahousse en Xanne Deputter met verve in geslaagd. “Voor dit project worden studenten uit verschillende studierichtingen samen gebracht”, legt Charlotte uit. Zelf studeert de Tieltse Agro-Industrie. “Lotte, die ook in mijn richting zit en net als ik thuis een landbouwbedrijf heeft, kwam met het idee om iets te doen rond de reststromen van spruitjes. Bruikbare spruiten worden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt voor de voedingsindustrie. Misvormde spruitjes en bladeren zijn afval en daar wilden we wat aan doen. Het leek eerst een gek idee om spruitjes te verwerken in gin, maar het resultaat is geslaagd.”

De studentes stapten naar de Bassets Craft Distillery in Ruiselede met hun idee. “Eerst keken ze ook even raar op, maar de smaak heeft ons allemaal verrast. De geur van de spruitjes ruik je best goed, maar de smaak van spruitjes in de gin zelf is minder uitgesproken. Al kan dat voor mensen die minder graag spruitjes eten ene voordeel zijn. Zo werd onze ‘Belgian Sprouts Gin’ geboren. De gin is nog maar een paar weken af, maar nu al zijn er zowat honderd flessen verkocht. De reacties zijn heel positief.”

De Belgian Sprouts Gin is te koop in de Spar in Westkerke en bij ‘t Een en ‘t Ander in Schuiferkapelle. Online een fles bestellen kan via [email protected] of via de Facebookpagina van de Belgian Sprouts Gin. (SV)

The post Zes studentes lanceren gin met spruitjessmaak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »