Zes studenten van Hogeschool VIVES in Roeselare maken verticaal tuinieren op kot mogelijk

Seppe Vancraelynghe (Dranouter), Robbe Meuleman (Jabbeke), Merel Vanneste (Kortrijk), Yara Lecointre (Houthulst), Ruth Debaveye (Deerlijk) en Fleur Richings (Marke), 6 studenten van de bachelor agro- en biotechnologie lanceren met hun studentenproject een innovatief, stapelbaar en compact tuinrek. Tuinliefhebbers en studenten hebben dus iets om naar uit te kijken.

De studenten hebben een achtergrond in Dierenzorg, Voedingstechnologie en Landbouw. Dat bracht hen op het idee om tuinieren op kot toegankelijker te maken. Bovendien kan iedere plantenliefhebber hiermee aan de slag. Seppe: “Ons tuinrek biedt heel wat mogelijkheden bij een beperkte kameroppervlakte. Het is compact en stapelbaar. Onze medestudenten die het hebben getest vonden het alvast ontspannend en eenvoudig om op die manier binnen een beperkte kameroppervlakte toch wat te kunnen tuinieren. Door meerdere bakjes te stapelen, wordt kostbare ruimte gewonnen zonder in te boeten op functionaliteit. Het stapelbare concept maakt het product ook gemakkelijk transporteerbaar. Ideaal voor vakantieperiodes.”

Verticaal tuinieren

Ruth: “Dit concept is beter bekend als verticaal tuinieren. Het zorgt ervoor dat planten en kruiden gekweekt kunnen worden op verschillende niveaus. De rustieke houtlook maakt het product ook passend in elk interieur.”

Plantage Etage

Het stapelbaar tuinrek heeft een totale lengte van 1,32 m en weegt 9 kg. De bakjes hebben een afmeting van 26,5 cm lengte, bij 25 cm breedte, bij 9,7 cm hoogte. De afmetingen maken het product compact en geschikt voor mensen met een kleine woonoppervlakte.

© GF

Merel: “Wij hebben reeds 12 stuks verkocht en streven naar een verkoop van 12 stuks. Wenst u een rekje te bestellen dan kan dit nog, maar onder voorbehoud. Bij genoeg interesse gaan we over op een 2e productiereeks.”

Het product kan nog steeds online besteld worden op de Facebookpagina (Plantage Etage), de Instagrampagina (plantage_etage) of via mail ([email protected]).

Het product kan afgehaald worden op verschillende plaatsen namelijk: Roeselare, Kortrijk, Brugge, Torhout, Dranouter, Houthulst, Deerlijk en Marke. Bij levering aan huis wordt een transportkost gerekend van 0,42 euro per km.

The post Zes studenten van Hogeschool VIVES in Roeselare maken verticaal tuinieren op kot mogelijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »