Zedelgems gemeenteraadslid Arnold Naessens dag aan de slag bij de vuilniswagen

Gemeenteraadslid Arnold Naessens (CD&V) is even teruggekeerd uit pensioen. Samen met Patrick De Ceuninck en Sebastien Kaux trok hij een dagje mee op pad met de vuilniswagen. Dat deed Naessens naar aanleiding van de Week van het Afvalteam. “Mijn respect is alleen maar gegroeid.”

Voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Arnold Naessens is ook ondervoorzitter van de raad van bestuur van afvalintercommunale IVBO. “Ik ben al sinds 2006 lid van de raad van bestuur, maar het is de eerste keer dat ik meeging met de vuilniswagen. Het was een pittige dag zeker ook fysiek maar ik had geluk met mijn twee fantastische compagnons Patrick De Ceuninck en Sebastien Kaux. Zij leerden mij de kneepjes van het vak”, zegt Naessens.

De Week van het Afvalteam zet de schijnwerpers op vuilnisophalers en parkwachters in containerparken. “Het was een zeer leerrijke ervaring. Mijn respect voor de job is alleen maar gegroeid. Ik heb bij momenten ogen getrokken: waarmee deze mensen geconfronteerd worden in het verkeer is heel opmerkelijk. Sommige ongeduldige chauffeurs zijn een gevaar op de weg. Ze creëren levensgevaarlijke situaties voor de vuilnisophalers. Het is echt constant goed naar links en naar rechts kijken voor vuilnisophalers, heb ik zelf ondervonden.”

Glas uit den boze

Het gemeenteraadslid stond mee achteraan op de vuilniswagen. “Het was constant op en af springen om vuilniszakken in te laden, wat fysiek zeker niet te onderschatten is. Ook omdat sommige mensen zich helaas niet houden aan het toegelaten gewicht van dertien kilogram. Er zaten zakken bij van wel twintig kilo. Loodzwaar voor de vuilnisophalers. Ook zijn er nog altijd mensen die glas in hun vuilniszak droppen. Een van mijn collega’s heeft hierdoor zelfs littekens op zijn kuitbeen. Mensen moeten daar toch eens bij stilstaan.”

Anderzijds zijn er ook heel wat mensen die wel waardering tonen, weet Arnold Naessens. “Ze staan klaar met een potje koffie, een koekje of een stuk fruit. Of ze zeggen goedendag, iets wat niets kost maar niet onbelangrijk is. Mijn respect en waardering voor vuilnisophalers is alleszins nog gegroeid na deze ervaring. Deze mensen doen een zware job en moeten er dikwijls op uit in weer en wind. Mijn collega’s waren trouwens allebei echte dierenvrienden. Ze hadden hondensnoepjes bij. Sommige honden kwamen al op wacht staan, toen ze ons zagen aankomen.” (BC)

The post Zedelgems gemeenteraadslid Arnold Naessens dag aan de slag bij de vuilniswagen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn heeft zijn boek ‘Politievertellingen ‘ut De Oude Vestingstraat’ voorgesteld aan familie, collega’s, vrienden en sympathisanten. “Alle vertellingen zijn waar gebeurd.” De opbrengst gaat volledig naar het Kinderkankerfonds.
The post Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997” – Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Oostenrijk werd een volledige deelstaat uitgeroepen

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

IN BEELD. Joren uit ‘Blind getrouwd’ geeft relatie-update op première musical ‘Grease’: “Ik ben van ‘t straat”

Strakke jeans, leren jekkers en vetkuiven. Heel wat BV’s hadden zich voor de première van de Nederlandstalige versie van de hitmusical ‘Grease’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen uitgedost in de fifties-stijl van deze swingende feelgood-klassieker. Helemaal klaar om mee te zingen en dansen met ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’.

Lees meer »