Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op

Een voormalig lid van de beruchte hiphopbende RAW13 heeft voor de Brugse rechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor verboden wapendracht. J.R. (33) liep in Oostende rond met een matrak en een vouwmes.

Op 24 januari vorig jaar werd J.R. betrapt bij een winkeldiefstal in Oostende. De dertiger bleek een uitschuifbare wapenstok op zak te hebben. Op 18 juli 2022 liep de Oostendenaar opnieuw tegen de lamp. Bij een controle voor lawaaihinder bleek dat hij met een vouwmes op pad was. J.R. kreeg een voorstel tot minnelijke schikking, maar hij ging daar niet op in. Hij weigerde immers afstand te doen van het mes. Hierop werd hij voor de rechtbank gedaagd.

Het openbaar ministerie wees op het beladen strafregister van J.R., die al een hele resem veroordelingen opliep voor onder meer drugs, diefstal, slagen en bedreigingen. De meeste van die feiten pleegde hij tijdens zijn periode bij de beruchte hiphopbende RAW13. Vier leden van die bende werden in 2015 veroordeeld tot zware celstraffen voor moord en dubbele poging tot moord in Torhout. Op het assisenproces werd R. gehoord als getuige. (AFr)

The post Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »