Provincie voorziet 5 miljoen euro extra om te investeren in waterbeleid: “Hopelijk schudden we hiermee de Vlaamse overheid wakker”

Tijdens de budgetbespreking voor het komende jaar liet de deputatie van Provincie West-Vlaanderen weten dat er 5 miljoen euro extra wordt voorzien om de waterproblematiek aan te pakken.

Zonder leningen of besparingen

“We hebben hier in het verleden al tientallen miljoenen in geïnvesteerd, onder meer om 64 overstromingsgebieden aan te leggen. Maar er is nog meer nodig”, benadrukt gedeputeerde Bart Nayaert. “We moeten niet enkel overstromingen tegengaan, maar ook inzetten op maatregelen om het water te evacueren en op te bergen. Enkel zo kunnen we een watervoorraad opbouwen om de droogte door te komen.”

Het provinciebestuur kijkt ook – lichtje veroordelend – naar de Vlaamse overheid. “We hebben de afgelopen jaren reserves kunnen opbouwen waardoor we deze 5 miljoen euro op tafel kunnen leggen zonder te lenen of te besparen op andere vlakken. We doen dit als solidariteit naar onze eigen gemeenten toe, maar ook in de hoop dat we hiermee een sterk signaal sturen naar de Vlaamse overheid. Het is tijd dat iedereen in actie schiet, de uitdagingen zijn te groot om alleen aan te pakken.”

The post Provincie voorziet 5 miljoen euro extra om te investeren in waterbeleid: “Hopelijk schudden we hiermee de Vlaamse overheid wakker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Belgian Arrows herpakken zich, kan Italië nog een vuist maken?

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »