Politie houdt vandaag nieuwe flitsmarathon

De federale wegpolitie en de lokale politie houden dinsdag vanaf 6 uur een flitsmarathon. Gedurende 24 uren zal de politie de snelheid van weggebruikers op de Belgische wegen extra controleren. Dat heeft de federale politie aangekondigd in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniyeh gedood in Iran: grote vrees voor escalatie in het Midden-Oosten

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

85 jaar geleden voer eerste schip over het Albertkanaal: werk van 12.000 arbeiders haalt nu dagelijks 5000 vrachtwagens van de snelweg

Vandaag is het exact 85 jaar geleden dat het eerste schip over het Albertkanaal voer. De waterweg verbindt Luik met de haven van Antwerpen, over 129 kilometer. 12.000 arbeiders hebben 9 jaar lang gegraven om het kanaal aan te leggen. Dat Albertkanaal heeft in de loop van de jaren alleen maar meer belang gekregen, omdat langs de oever zich ook

Lees meer »

Syensqo tempert jaarprognose

08:37 De speciaalchemiegroep Syensqo stelt vast dat de vraag naar zijn producten minder snel aantrekt dan verhoopt. Het bedrijf tempert zijn prognose over het boekjaar 2024.

Lees meer »

Ondergelopen restaurant De Karper moet klanten na aperitief naar huis sturen door noodweer: “Dankzij ons terras kunnen we zaterdagavond toch openen”

In restaurant De Karper in de Zultse deelgemeente Machelen zorgde de overvloedige regen vrijdagavond voor problemen. Het water van een aantal hoger gelegen straten liep rechtstreeks het restaurant binnen, waardoor de klanten na het aperitief al naar huis moesten. “In enkele seconden stond het water 15 centimeter hoog”, vertelt zaakvoerder Sven Stock.

Lees meer »