Nieuwe overeenkomst maakt lange dronevluchten boven Noordzee mogelijk

Drones kan je voor heel wat toepassingen gebruiken. Om te zorgen dat drones niet in aanvaring komen met bemande vliegtuigen, heeft de POM West-Vlaanderen een akkoord gesloten met de nationale luchtverkeersautoriteit Skeyes.

Hiermee willen ze de weg vrijmaken voor dronevluchten over lange afstand boven de Noordzee en tussen de regionale luchthavens van Oostende en Kortrijk-Wevelgem.

Nieuwe dronetoepassingen

Vluchten met onbemande luchtvaartuigen over langere afstanden bieden een aanzienlijk potentieel voor allerhande toepassingen, waaronder de inspectie in offshore windmolenparken, de bewaking van maritieme emissies en vele andere. Het verkrijgen van vergunningen voor dergelijke activiteiten blijft vandaag de dag uiterst moeilijk voor drone-operators vanwege verschillende wettelijke beperkingen.

Operationeel kader

De oplossing is gebaseerd op de expertise van skeyes, dat een operationeel kader en een set tools heeft ontwikkeld om langeafstandsdrones veilig en efficiënt te laten samengaan met het bemande luchtverkeer. In samenwerking met de POM West-Vlaanderen zal een veilige omgeving gecreëerd worden voor de uitbreiding van de drone-activiteiten boven de Noordzee en tussen de regio’s Oostende en Kortrijk-Wevelgem. Hiervoor worden passende standaarden, procedures en regelgeving uitgerold. Dit levert aanzienlijke voordelen op voor de industrieën die geïnteresseerd zijn in langeafstandsdronevluchten.

West-Vlaanderen als pionier

Deze samenwerking biedt West-Vlaanderen heel wat mogelijkheden. “Duidelijke regels voor bemande en onbemande luchtvaart maken de weg vrij voor nieuwe dronetoepassingen”, aldus Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “Dit biedt een positieve impact op vele industrieën en bedrijven die de voordelen willen benutten van de unieke mogelijkheden die drones bieden. Zo pionieren we naar een dynamische toekomst voor West-Vlaanderen en zijn we klaar om een volgende generatie dronetoepassingen te verwelkomen.”

The post Nieuwe overeenkomst maakt lange dronevluchten boven Noordzee mogelijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene

Lees meer »