‘Moederbedrijf SD Worx aast op Gimv’

06:46 Het moederbedrijf van de hr-dienstverlener SD Worx heeft de beste papieren om nog voor het einde van dit jaar het minderheidsbelang van de Vlaamse overheid in de investeringsmaatschappij Gimv over te …

Meer krantenkoppen in België

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »