Man krijgt werkstraf voor verkoop van codeïne

Een jongeman uit Koksijde kreeg van de strafrechter in Veurne een werkstraf van 70 uren wegens het bezit, de verkoop en het problematisch gebruik van cannabis en codeïne. De verkoop van cocaïne ontkende de man en daarvoor werd hij vrijgesproken.

Er liep al een ander gerechtelijke dossier inzake drugsfeiten waarbij de naam van S.B. ook viel en daarom werd ook tegen hem een onderzoek geopend. “Uit het andere dossier kwamen voldoende elementen naar boven om over te gaan tot een huiszoeking bij hem”, sprak de procureur. “Daarbij werd een hoeveelheid drugs en codeïnesiroop gevonden. S.B. wordt vervolgd voor het verkopen van cocaïne en codeïne en voor het gebruiken van cocaïne, cannabis en problematisch gebruik van het geneesmiddel codeïne. Hij ontkent die verkoop wel, maar op zijn gsm staan voldoende bezwarende foto’s die dat staven. Hij heeft nog een blanco strafblad en is zeer jong. We willen hier nu een halt aan toeroepen.”

Werkstraf

Zijn advocaat Jeroen Thieren vroeg meer mildheid. “De verkoop van cocaïne wordt absoluut betwist. Op zijn gsm blijkt niks, zeker niet in gesprekken die in ultraplat West-Vlaams zijn en amper te begrijpen zijn. Het klopt dat hij al een lang parcours aflegde inzake gebruik, maar we willen op de ingeslagen weg verder gaan. We vragen een werkstraf.”

De rechter sprak hem vrij voor de verkoop van cocaïne en legde een werkstraf op van 70 uren voor de andere feiten. (JH)

The post Man krijgt werkstraf voor verkoop van codeïne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »