Man die MH17 liet neerhalen, wil Poetin uitdagen in presidentsverkiezingen

Igor Girkin die een hoofdrol speelde bij het neerhalen van vlucht MH17, heeft verklaard dat hij zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap tegen Vladimir Poetin. De voormalige Russische rebellenleider kant zich zo tegen de aankomende “schijnverkiezingen” in 2024 waarin “de winnaar op voorhand bekend is”.

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

“Voor de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg”: gruwelijke details komen naar boven tijdens proces over mishandeld pleegmeisje (10)

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »