Jonge kunstenaars nemen het tegen elkaar op in wedstrijd Input/Output

Voor de achtste keer organiseert Cultuurcentrum Brugge Input/Output, de tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge actueel beeldende kunstenaars. Kunstenaars tot en met 35 jaar konden deelnemen aan deze prestigieuze wedstrijd. Uit de 62 ingestuurde dossiers selecteerde een professionele jury 22 kunstenaars voor de groepstentoonstelling in Exporuimte Poortersloge. Deze expo is nog tot en met 7 januari 2024 te bezoeken.

Vorig weekend werden tijdens een drukbezochte vernissage twee prijzen uitgereikt. Denys Shantar mocht van de jury de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. De laureaat werd dan weer Sliaupa Paulius, een Litouwse kunstenaar die momenteel in Brussel resideert en de jury overtuigde met een bijzonder gevoelig video-kunstwerk. Hij mocht een geldprijs van 5.000 euro in ontvangst nemen en de belofte dat er met zijn werk een solotentoonstelling zal gerealiseerd worden in het seizoen 2024-2025.

Niveau

Verder is er op de tentoonstelling werk te zien van volgende kunstenaars: Robberto & Milena Atzori, Zeli Bauwens, Eva Maria Bouillon, Arno Camps, Manon Clement, Lisette De Greeuw, Pauline Debrichy, Flexboy & L.A., Amber Geuns, Neoza Goffin, Hannah Hoebeke, Toon Jans, Ans Mertens, Nina Plantefève-Castryck, Mohammad Radwan, Sebastian Van Canneyt, Annelies Van Damme, Seppe Vancraywinkel, Jonas Vanderbeke en Anyuta Wiazemsky Snauwaert.

“We zijn zeer tevreden met de winnaars en alle geselecteerden op deze editie van Input/Output. Het niveau van de wedstrijd lag dit jaar bijzonder hoog”, zegt cultuurschepen Nico Blontrock. “Doorgaans leggen we vanuit Cultuurcentrum Brugge, op het gebied van de beeldende kunst, de focus op artistiek talent uit de eigen regio, maar dat laten we in het kader van Input/Output volledig los.”

“Omdat we ervan overtuigd zijn dat een wedstrijd voor jong talent, zonder geografische beperkingen een waardevol instrument is om bij te dragen tot de ontwikkeling van deze jonge kunstenaars en we vinden het belangrijk dat een stad als Brugge hier een rol in kan spelen”, aldus de schepen Nico.

Input/Output 2023 is nog te bezoeken tot en met 7 januari 2024 en dit telkens van donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Er worden ook vier nocturnes georganiseerd in samenwerking met De Tank en Club Magie en dit op 23 november, 8 en 22 december en 5 januari telkens van 19.00 uur tot 22.00 uur.

The post Jonge kunstenaars nemen het tegen elkaar op in wedstrijd Input/Output is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »