Jaar cel voor veertiger die Brugse crèche binnendrong en kinderbedje in brand stak: “Hij herinnert zich niets meer”

In april vorig jaar moest kindercrèche De Sprankel in Sint-Andries, bij Brugge, een week de deuren sluiten nadat er een kinderbedje in brand werd gestoken. Bloedsporen leidden de speurders naar Steven V. (42), die nu een jaar effectieve celstraf krijgt. De Bruggeling herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de feiten.

In april vorig jaar moest kindercrèche De Sprankel in Sint-Andries een week de deuren sluiten nadat er een kinderbedje in brand werd gestoken. Bloedsporen leidden de speurders naar Steven V. (42), die nu een jaar effectieve celstraf krijgt. De Bruggeling herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de feiten.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 april vorig jaar drong Steven V. de basisschool Sint-Lodewijkscollege en de bijhorende crèche Sprankel in Sint-Andries binnen. De 42-jarige Bruggeling ging aan de haal met een tablet en stak – bizar genoeg – ook een kinderbedje in brand op de eerste verdieping. Dit veroorzaakte behoorlijk wat schade.

Bloedsporen

Bloedsporen op de trap leidden de speurders naar de dader. En hoewel zijn DNA matchte met dat van het gevonden bloed, ontkende V. de feiten aanvankelijk in alle talen. “Ik kan mij daar niets meer van herinneren”, verklaarde hij. “Ik parkeer in die buurt wel vaak mijn wagen als Club Brugge moet voetballen. En die avond moesten ze spelen (tegen KV Mechelen, red.).”

Hoe zijn bloed dan in de crèche terechtkwam? “Het moet mijn tweelingbroer geweest zijn”, beweerde hij. Een grove leugen, volgens het openbaar ministerie. “De beklaagde scheelt een jaar en twee weken met zijn broer”, stelde procureur Fauve Nowé. “Dat bloed was dus wel degelijk van hem. Bovendien stemt zijn uiterlijk helemaal overeen met de beschrijving die een getuige gaf.”

Drank en drugs

V. liep eerder al zeven correctionele veroordelingen op, onder meer voor diefstal met geweld. Op zijn proces ging hij alsnog tot bekentenissen over. De verdediging drong tevergeefs aan op een werkstraf. “Hij herinnert zich nog altijd niets van deze weinig sympathieke feiten”, pleitte meester Pieter Vandermeersch. “Drank en drugs lagen aan de basis en mijn cliënt schaamt zich diep. Nu gebruikt hij geen drank en drugs meer.” (AFr)

The post Jaar cel voor veertiger die Brugse crèche binnendrong en kinderbedje in brand stak: “Hij herinnert zich niets meer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »