Goed nieuws voor de fans van Cirque du Soleil: in maart 2024 brengen ze de kleurrijke wereld van insecten ‘OVO’ naar Antwerpen

De Grand Chapiteau van Cirque du Soleil heeft nog maar net het land verlaten en het gezelschap kondigt zijn terugkeer al aan. Tijdens een beperkte reeks voorstellingen wordt de Lotto Arena in Antwerpen omgetoverd in de kleurrijke wereld van insecten.

‘OVO’ (“ei” in het Portugees) is een kleurrijke onderdompeling in een dag in het leven van een gemeenschap insecten, die werken, eten, kruipen, fladderen, spelen, vechten en op zoek gaan naar liefde in een niet-aflatende stroom van energie en beweging. De show benadrukt door middel van adembenemende acrobatiek de unieke persoonlijkheden en vaardigheden van geselecteerde insectensoorten. Van machtige krekels die stuiteren op trampolines tot een hypnotiserende spin, die zich in haar web kronkelt. De schoonheid van biodiversiteit in al zijn contrasten en levendigheid staat centraal.

“OVO” is de eerste circusproductie bij Cirque du Soleil geregisseerd door een vrouw, Deborah Colker. Voor de herlancering in 2022 werden drie nieuwe acts én nieuwe personages toegevoegd aan de vrolijke ‘OVO’-kolonie om een publiek van alle leeftijden te verrassen. De show bestaat uit een entourage van 100 mensen uit 25 verschillende landen, waaronder 52 artiesten. Sinds de opening in Montreal in 2009 heeft ‘OVO’ meer dan 7 miljoen mensen in meer dan 160 steden en bijna 30 verschillende landen begeesterd. ‘OVO’ is de 25e live productie van Cirque du Soleil, gecreëerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het bedrijf. ‘OVO’ is te zien in de Lotto Arena, Antwerpen van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart 2024. (PADI)

Vanaf vandaag zijn de tickets voor ‘OVO’ exclusief online beschikbaar voor Club Cirque-leden. Inschrijven is gratis en kan via cirqueclub.com. De algemene verkoop begint op 23 november op cirquedusoleil.com/ovo.

The post Goed nieuws voor de fans van Cirque du Soleil: in maart 2024 brengen ze de kleurrijke wereld van insecten ‘OVO’ naar Antwerpen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Niels Bevernage reist wereld rond als dj: “Rijk zal ik er niet van worden, het is een passie”

Niels Bevernage mocht met Jamafrican Crew de eerste Muzikale Donderdag afsluiten. Een thuismatch voor de 30-jarige dj, want doorgaans speelt hij zijn reggae- en afrobeatplaatjes op exotischere locaties. “Ik verdien geen geld, maar draai voor kost en inwoon op Ibiza en in Thailand.”
The post Niels Bevernage reist wereld rond als dj: “Rijk zal ik er niet van worden,

Lees meer »

Noodweer is voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Bewoonster vernield huis getuigt: “Het was heel angstaanjagend”

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen bij “massale” Russische raketaanvallen op Oekraïne: “Nog slachtoffers onder het puin”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is sprake van meerdere doden en gewonden.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever tegen 20 september een regering wil

Het is een dure belofte van formateur Bart De Wever (N-VA): tegen 20 september moet hij zijn regering op de been hebben. En nee, die datum is geen toeval. Die dag moet België namelijk haar meerjarenbegroting op orde hebben van Europa. Dat betekent: 23 miljard aan besparingen. En laat nu net vandaag De Wever daarvoor een extra wapen in handen

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »