Fabienne Cornillie viert 35ste verjaardag van ’t Kaashoeveke

’t Kaashoeveke in de Ardooisesteenweg werd 35 jaar geleden opgestart door Fabienne Cornillie. Al die jaren behield ze de gezellige sfeer die we eigenlijk van een kaaswinkel verwachten. “Ik ga mijn klanten ter gelegenheid van dit jubileum eens goed verwennen.”

In 1988 was Fabienne Cornillie 21 jaar oud, piepjong maar al helemaal overtuigd van wat haar toekomst moest brengen. “Ik wist het al van kindsbeen af, ik wilde een kaaswinkel! Ik was bezig aan studies maatschappelijk assistente maar eigenlijk droomde ik dag en nacht van een winkeltje waar ik mijn eigen lievelingseten zou kunnen verkopen. Mijn echtgenoot, toen nog mijn vriend, was meteen voor het idee gewonnen en mijn bijna-schoonouders stelden mij een pand ter beschikking in de Ardooisesteenweg 111. Ik moest wel beloven om zo snel mogelijk met hun zoon te trouwen wat we dan ook deden.”

“Waar die passie voor kaas vandaan komt, weet ik niet echt maar ik heb altijd kaas gegeten. Nu nog gaat er geen dag en geen ontbijt voorbij zonder een stukje of plakje kaas op mijn bord. Het is een echte passie geworden. In al die jaren bouwde ik natuurlijk een ruime kennis op over het product. Mijn eigen favorietje is de Langres, een crèmeusekaas met een pittige afsmaak.”

Trouwe klanten

“Ik heb van bij de start in 1988 een trouwe klantengroep kunnen opbouwen. Het was ook de periode waarin de kaasplank voor feestavonden zeer populair werd. Dit blijft trouwens tot op vandaag nog altijd een succesformule. De jongere klanten zijn ook fan van een kaasfondue of raclette maar de meesten komen toch om eens een apart onbekend kaasje te ontdekken. Ik heb hier tussen de 120 en 150 soorten kaas liggen. Het hangt een beetje van het seizoen af. Nu verkopen we bijvoorbeeld speciale kazen die met zomermelk zijn gemaakt.”

’t Kaashoeveke heeft het niet altijd even makkelijk gehad. “Er was de coronaperiode waar we nog redelijk ongeschonden zijn uitgekomen omdat wij als voedingswinkel mochten open blijven. Maar toen kwam de heraanleg van de straat. Dat was echt een zwarte periode. Ik had het niet verwacht maar de klanten raakten gewoonweg niet tot aan de winkel. Maar we zijn heel tevreden met de nieuwe Ardooisesteenweg al zijn we een aantal parkeerplaatsen kwijt vlak voor de zaak maar de klanten zijn wel terug. Ik was verbaasd en bijzonder blij om te zien hoe trouw ze aan ’t Kaashoeveke zijn.”

Verwenpakket

“En toen sloeg het noodlot weer toe. Ik struikelde op het Stationsplein waardoor ik aan een lange revalidatie moest beginnen. De winkel is daardoor momenteel beperkt open. Maar op 8 en 9 december zal ik even op mijn tanden bijten want ik wil mijn klanten ter gelegenheid van dit jubileum extra in de watten leggen.”

“Er komt een tent voor de winkel waar de bezoekers een drankje en een hapje krijgen. Iedereen krijgt sowieso een geschenkje en ik verloot ook tien verwenpakketten met artisanale kazen en delicatessen”, besluit Fabienne Cornillie. (Bart Crabbe)

The post Fabienne Cornillie viert 35ste verjaardag van ’t Kaashoeveke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »