EXCLUSIEVE PEILING. Vlamingen vinden seksisme nog kwalijker dan racisme: dit is wat ze écht denken over de uitspraken van Conner Rousseau

“Ge moet veel meer uw matrak gebruiken.” “Die lelijke dikzak op zijn bakkes slaan.” De uitspraken van ex-Vooruit-voorzitter Conner Rousseau beroeren Vlaanderen al een week. Maar hoe kijkt de Vlaming nu echt naar die omstreden quotes? Een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS brengt het nu aan het licht. Opvallend: Vlamingen nemen Rousseaus ‘seksistische klap’ nog meer kwalijk dan zijn racistische uitspraken.

Meer krantenkoppen in België

LEGO®-zoektocht voor jong en oud in Brugse winkelstraten

Stad Brugge organiseert samen met Brugs Brickhouse een spannende LEGO®-zoektocht voor jong en oud doorheen de winkelstraten. In de etalages van twaalf Brugse handels- en horecazaken worden indrukwekkende LEGO®-werken tentoongesteld, en het is aan de deelnemers om ze allemaal te ontdekken.
The post LEGO®-zoektocht voor jong en oud in Brugse winkelstraten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo

Kortrijk Spurs, de fiere leider in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft zich versterkt met Jackson Stormo, zo maakte de club dinsdag bekend.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sybren Taillieu: “Defensief staat het heel goed”

Na de krappe 1-0-winst tegen Diksmuide B voert KWS Oudenburg verrassend de stand aan in tweede A. Met twee punten voorsprong op Meulebeke dat bij nummer drie KSV Veurne stevig verloor (5-2). Sybren Taillieu (28) en maats zitten aan zes zeges op rij.
The post Sybren Taillieu: “Defensief staat het heel goed” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gwendolyn Rutten belooft zes jaar burgemeester van Aarschot te blijven na overwinning: “Er valt duizend kilo van me af”

Minuut één van de voetbaltopper SC Aarschot – Stormvogels Drieslinter zondagmiddag: geen aangekondigde Gwendolyn Rutten in het publiek, haar zoon wel in het basiselftal bij de thuisploeg. Gedegen kracht op de rechterflank van de partij. Niet de moeder, wel de zoon. Wat later op de dag klinkt – even verderop – het overwinningslied voor Rutten.

Lees meer »

CD&V onmisbaar voor nieuwe Limburgse deputatie

De grote winnaar van de provinciale verkiezingen is CD&V. De christendemocraten zijn de grootste in alle drie de Limburgse kiesdistricten. Daardoor is de anti-CD&V-coalitie die N-VA, Vooruit en Open VLD hadden gesmeed, onmogelijk gemaakt.

Lees meer »

80-jarigen verzamelen in gemeentehuis van Hooglede

Op 27 september kwamen de 80- jarigen uit Hooglede samen in het gemeentehuis. We zien rechtstaand van links naar rechts: Michel Witdoek, Willy Vandewalle, Frans Devaere, Luc Dupon, Gabriel Anckaert, Gilbert Leyn en Gabriel Bostoen. Zittend zien we Katleen Decorte, Lutgarde Vermeulen, Kristiene Vandoorne, Rosa Van Brabant, Lena Brackx, Lieve Amery, Maria Verhelst, Lena Vermeulen,
The post 80-jarigen verzamelen

Lees meer »