Doorgeefvazen fleuren ‘Wereld Hallo Dag’ op

Vandaag, dinsdag 21 november, is het Wereld Hallo Dag. Deze dag is een oproep voor meer persoonlijk contact en minder conflict. CM Gezonde Buurt WE40 spoort inwoners aan om ‘hallo’ te zeggen door doorgeefvazen uit te delen.

“In deze donkere wintermaanden wilden onze vrijwilligers mensen met elkaar verbinden en hen een klein geluksmomentje bezorgen Het concept van de doorgeefvaas vonden we perfect om in te zetten voor Wereld Hallo Dag. De bedoeling is dat mensen onaangekondigd een vaas met bloemen aan iemands deur afgeven. Daarna kan de ontvanger op zijn beurt de vaas met een nieuw boeket doorgeven aan iemand”, zegt Katrijn Vanhoutte, netwerkcoördinator van Gezonde Buurt WE40.

100 gratis doorgeefvaasjes

Voor de vazen én een klein bloemetje zorgt Gezonde Buurt vandaag. Maar liefst 100 inwoners uit Beernem, Jabbeke, Oostkamp of Zedelgem konden gratis een doorgeefvaasje en drie bloemetjes voor erin ophalen in het CM-kantoor van Oostkamp. De leden van Oranje en de vrijwilligers van Buurthuis De Post Jabbeke en van Gezonde Buurt WE40 versierden de vaasjes. Aan elk vaasje hangt een kaartje met uitleg en een postkaartje om een boodschap op te schrijven.’ De kaartjes kan je ook gemakkelijk zelf aanvragen via Doorgeefvaas (gezondebuurt.be). Zo kan de doorgeefvaas oneindig blijven circuleren met nieuwe kaartjes. ”Dit is een klein gebaar, met een groot effect, jouw hallo is een cadeau!”, aldus Katrien Vanhoutte.

Aan ieder afgehaald vaasje hangt ook een eigen verhaal aan vast. Zeno Wille uit Oostkamp wil met dit doorgeefvaasjes met bloemen een glimlacht toveren op het gezicht van zijn buurvrouw. “Ze heeft medische problemen en met dit kleine gebaar wik ik zeggen dat ze altijd op ons kan rekenen voor een helpende hand.” Ook Ginette Van Speybroeck weet al aan wie ze een vaasje zal geven. “Aan Ann Neirinck, omdat ze op dit moment alle steun goed kan gebruiken.” Zo zijn er nog veel verhalen, die hoe klein ook een groot verschil kunnen maken voor wie vandaag een doorgeefvaasje mag ontvangen. (GST)

The post Doorgeefvazen fleuren ‘Wereld Hallo Dag’ op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met motorcross

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »