Deze videobeelden tonen volgens Israël dat Hamas uitvalsbasis had in Al-Shifaziekenhuis

Met bijkomende video’s wil Israël bewijzen dat Hamas in het Al-Shifaziekenhuis een uitvalsbasis had. In de kliniek verblijven nog 250 aan hun bed gekluisterde patiënten.

Meer krantenkoppen in België

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

Drie jaar na zijn overlijden is Nicolas uit Rekkem nog steeds levend bij zijn vrienden: “Hij bracht mensen samen en doet dat nu nog steeds.”

Nicolas Dumortier uit Rekkem stierf in de nacht van 30 op 31 september 2021 bij een zwaar ongeval op de E403 in Roeselare. Drie jaar later zijn z’n vele vrienden hem zeker nog niet vergeten. Afgelopen weekend was een groep op Dumoweekend, deze week is er een herdenkingsbijeenkomst in zijn favoriet café Balthazar in Kortrijk. “En rond zijn verjaardag in

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Lichaam Laura Trappeniers vijf maanden na gruwelmoord in Tenerife vrijgegeven, maar waarom dat zo lang duurde, is onduidelijk

“Laura verdient een waardig afscheid na de gruwel die haar is aangedaan.” Dat zeggen haar vrienden nu het lichaam van Laura Trappeniers (66) vijf maanden na haar dood is vrijgegeven. De Vlaamse vrouw werd in april vermoord gevonden in de zee, enkele dagen nadat ze plots verdween in Tenerife samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71). In het onderzoek zelf

Lees meer »