Basisschool De Springplank huldigt officieel nieuwe, klimaatvriendelijke speelplaats in

Basisschool De Springplank uit Tielt viert zaterdag feest. Niet alleen is er de allereerste ‘Springplankrace’ rond de school, de nieuwe klimaatvriendelijke speelplaats wordt er officieel ingehuldigd.

De oude speelplaats onderging afgelopen zomer een heel grondige metamorfose. Alle verharding en alle beton ging eruit om plaats te ruimen voor nieuwe speeltoestellen en ruim dubbel zoveel groen. Eind vorige week werden er tot slot nieuwe bomen aangeplant, waardoor de nieuwe speelplaats nu helemaal af is. “Zelfs de verharde gedeeltes van de speelplaats zijn waterdoorlatend”, zegt directeur Björn Moerman. “Elke druppel water die op onze speelplaats valt, trekt dus in de grond. Bovendien hebben we ook twee nieuwe regenwaterputten die we straks zullen gebruiken om de toiletten door te spoelen.”

Minder conflict

Alles samen gaat het om een investering van zowat 240.000 euro, waarvan de helft gesubsidieerd werd. “Een flinke investering, maar nu al plukken we er de vruchten van”, gaat de directeur verder. “Door de omheining rond het voetbalveldje zien we zelfs dat er zich minder conflicten voordoen op de speelplaats. Anderzijds hebben we trouwens ook de balken en de valtegels van ons oude speeltuintje gerecupereerd en daarmee zullen de leerlingen later ook zelf nog mee aan de slag kunnen. We waren al langer een MOS (Milieuzorg Op School)-school, maar dankzij de nieuwe speelplaats zijn we van plan om ook een gooi te doen naar het internationale label van ‘Ecoschool’.”

Al dat moois wordt aanstaande zaterdagvoormiddag in de verf gezet met de eerste ‘Springplankrace’, waarbij de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën toertjes lopen rondom de school. De kleutertjes gaan met hun loopfietsjes van start om 10 uur, de inhuldiging van de speelplaats staat gepland omstreeks 10.30 uur. Het startschot van de race voor tieners en volwassenen wordt gegeven om 12.30 uur. Supporters zijn welkom. (SV)

The post Basisschool De Springplank huldigt officieel nieuwe, klimaatvriendelijke speelplaats in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Dr. Claude Damman (90) overleden, Heule-Watermolen in rouw

Net nu de 80ste (jubileum)editie van de kermisfeesten voor de deur staat, is Heule-Watermolen in rouwstemming: vrijdagmorgen is dr. Claude Damman op 90-jarige leeftijd overleden. De voormalige huisarts was jarenlang voorzitter en bezieler van de kermisfeesten in Heule-Watermolen, waarin hij vernieuwing bracht. De dokter verbleef de jongste jaren in wzc Sint-Jozef waar hij overleden is. Zijn echtgenote Anny Beel stierf

Lees meer »

Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat verbindt mensen van overal”

Vzw Thûs Poperinge gaat in september van start met een nieuw project, Kokerellerie. Dit doen ze in samenwerking met Avansa. Kokerellerie is mogelijk door de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting (KBS) via de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Hiervoor krijgen ze 5.000 euro.
The post Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20 West-Vlaamse weetjes over Tourdebutant Remco Evenepoel

Dit weekend is het zover: Remco Evenepoel begint in Firenze aan de eerste Ronde van Frankrijk in zijn carrière. De Vlaams-Brabander is de nationale hoop in bange dagen om de eerste Belgische Tourwinnaar sinds Lucien Van Impe in 1976 (!) te worden. Twintig West-Vlaamse weetjes over het 24-jarige fenomeen.
The post Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »