33 maanden cel voor Nederlander die 30 kilogram cannabis… aan anonieme politie wou verkopen

Een 23-jarige Nederlander heeft 33 maanden effectieve celstraf gekregen nadat hij deze zomer op bijzonder lullige manier betrapt werd met 30 kilogram cannabis in zijn wagen. A.A. vergiste zich lelijk en klampte een anonieme politiewagen aan die hij voor klanten hield. Sindsdien zit hij in de cel. “Die 30,112 kilogram cannabis waren goed voor 90.000 joints. Wie dat zou oproken, is 16,5 maand non-stop bezig. Ik geef u die straf dubbel”, sprak de rechter.

Op 30 juli beging de 23-jarige Nederlander A.A., die in Dordrecht woont, een blunder van formaat. De man moest een grote hoeveelheid van 30 kilogram cannabis leveren op een klein weggetje in de buurt van de afrit van de E40 in Adinkerke. Toen de man boven kwam gereden zag hij daar hoe een donkerkleurige wagen geparkeerd stond op een gearceerde strook. Hij parkeerde zijn Volkswagen Polo er achter en moest stomverbaasd toezien dat het om een anonieme politiewagen ging. Twee agenten stapten uit en keerden zijn Volkswagen binnenstebuiten. Daar ontdekten ze de 30 kilogram cannabis verpakt in verschillende plastic zakjes. Bovendien werden zijn twee gsm’s uitgelezen en bleek dat er daar verschillende berichten in stonden om drugs te leveren. Zelf verklaarde hij al driemaal transporten te hebben gedaan en daar 1.000 euro per rit voor te krijgen, maar op beelden van de ANPR-camera’s bleek dat hij al negen keer betrapt werd op korte ritten in ons land.

90.000 joints

De rechter veroordeelde de Nederlander uiteindelijk voor het invoeren van 30,112 kilogram cannabis en lid uit te maken van een criminele bende. “Ik heb uitgerekend dat je ongeveer 90.000 joints kunt maken met die enorme hoeveelheid cannabis”, sprak de rechter tegen de Nederlander.

“Als een persoon die joints zou oproken en de hele tijd non-stop bezig is, heeft die 16,5 maand tijd nodig. U wordt voor de tweede keer veroordeeld voor drugsfeiten dus geef ik u die straf dubbel. 33 maanden dus, effectief.” Ook zijn Volkswagen werd verbeurd verklaard. (JH)

The post 33 maanden cel voor Nederlander die 30 kilogram cannabis… aan anonieme politie wou verkopen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »