VS kondigt nieuw hulppakket aan van 100 miljoen dollar voor Oekraïne 

De Verenigde Staten hebben een nieuw militair hulppakket van 100 miljoen dollar voor Oekraïne aangekondigd. In die hulp zitten onder meer luchtafweersystemen. Dat kondigt de Amerikaanse regering aan op de dag dat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een verrassingsbezoek aan Oekraïne brengt.

Meer krantenkoppen in België

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »