Virtuele vernissage van druppels

Stephanie Cime pakt na ‘Roots’ uit met een nieuwe reeks werken. “Vanaf vrijdag 1 december is ‘Drops of I AM’ exclusief verkrijgbaar via een virtuele vernissage”, begint de kunstenares die in Jabbeke woont en haar atelier heeft in de Spanjaardstraat in Stalhille.

Stephanie Cime gelooft in de kracht van het achterna gaan van je dromen en je passies. Hoewel het een weg naar geluk kan zijn, ziet ze rondom weinig mensen die het volgen. Met haar kunst wil ze de toeschouwer wakker schudden, inspireren om los te komen van andermans mening en om in zichzelf te treden.

Het is vanuit deze overtuiging dat ze aan haar nieuwste reeks begon, ‘Drops of I AM’. Een unieke collectie schilderijen waarmee Stephanie bewijst dat een beeld meer zegt dan honderd woorden, en dat kunst de allesbepalende kracht van transformatie bezit. “Drops of I AM belichaamt mijn persoonlijke filosofie compleet, en omvat 12 werken die je haast hypnotiseren. De druppel op het doek symboliseert het golvende effect op ons leven wanneer we een stap richting onszelf durven zetten. Ze vertegenwoordigen ook de verschillende lagen die onze ‘echte ik’ verbergen: lagen die we één voor één moeten wegpellen. Zoals echte waterdruppels is elk schilderij bovendien anders. Ze nemen verschillende vormen aan en hoewel ze imperfecties bezitten, zijn ze perfect. Iedere ‘drop’ staat voor ons eigen verhaal, dat toch deel uitmaakt van een groter geheel – net zoals een enkele waterdruppel onderdeel is van een krachtige waterpoel. De kunstwerken zijn een uitnodiging om onze stoutste dromen en passies te volgen, zonder rekening te houden met meningen van anderen.”

Kunst én yoga

De druppels vallen op het water en de zachte golven vloeien steeds verder. De boodschap en betekenis achter ‘Drops of I AM’ zal Stephanie Cime ook in de nabije toekomst verderzetten en in andere projecten verwerken. Zo kan je niet alleen een reeks sculpturen verwachten, maar ook een heuse retraite tijdens de zomer van 2024. Hier zullen kunst en yoga – ofwel de twee passies van Stephanie – samensmelten tot een periode van transformatie, zelfreflectie en bezinning. (BC)

www.cime.be/drops-of-i-am

The post Virtuele vernissage van druppels is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »