Verdachte aangehouden voor mislukte overval op Brugse juwelier

In het onderzoek naar de mislukte gewapende overval op een Brugse juwelierszaak is een 41-jarige man uit Kortemark aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De overvaller moest zaterdagmiddag zonder buit afdruipen.

De feiten speelden zich zaterdag rond 12.50 uur af in de Zuidzandstraat in het centrum van Brugge. Juwelierszaak Versato werd overvallen door een man die zich met een elektrische step verplaatste. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste de verdachte dure juwelen. Op een bepaald moment kon de overvaller echter zonder buit buitengewerkt worden door het slachtoffer. Bij het incident vielen geen gewonden.

Aangehouden

De overvaller wist in eerste instantie de benen te nemen, maar kon zaterdagavond al gearresteerd worden in Brugge. De 41-jarige man uit Kortemark werd vervolgens door de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste zondag om hem aan te houden op verdenking van gewapende poging tot afpersing en van inbreuken op de wapenwet. De Brugse raadkamer zal vrijdag oordelen of de veertiger al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

The post Verdachte aangehouden voor mislukte overval op Brugse juwelier is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »