TAC Rally zakt naar Divisie 2-kampioenschap

De promotoren van het Belgisch kampioenschap rally hebben de kalender voor volgend jaar bekend gemaakt en merkwaardig daarbij is het feit dat de overvolle kalender, met 13 rally’s, opgesplitst werd in een Divisie 1- en een Divisie 2-kampioenschap. Opvallend is dat de TAC Rally in Divisie 2 onder gebracht werd, terwijl de Tieltse rally dit jaar nog een Championship rally was, een bevoorrechte rally.

“Het Belgisch kampioenschap rally wordt inderdaad compleet gewijzigd”, opent Boudewijn Baertsoen. “We krijgen in 2024 een Divisie 1 en een Divisie 2 kampioenschap waarbij de TAC Rally van 6 april ondergebracht is in het Divisie 2 kampioenschap. De promotoren hebben waarschijnlijk wel hun best gedaan maar komen met een halfslachtige oplossing. Vorig jaar maakten allebei onze rally’s deel uit van het Championship terwijl we dit jaar nog enkel de East Belgian Rally in de Divisie 1 hebben en we met de TAC Rally tevreden moeten zijn met een plaats in het Divisie 2 kampioenschap.”

“Ik denk dat vooral de geografische ligging ons parten speelt want met drie West-Vlaamse rally’s van hoog niveau in het kampioenschap was dat voor sommigen te veel. We hebben onze plaats moeten afstaan aan de Omloop van Vlaanderen zodat er volgend jaar opnieuw ‘slechts’ twee West-Vlaamse rally’s op het hoogste niveau organiseren.”

“We laten echter de moed niet zakken en gaan in 2024 opnieuw proberen een prachtige en boeiende TAC Rally te organiseren. Zowel de deelnemers als de toeschouwers gaan niet echt een verschil zien. We moeten natuurlijk afwachten wat het resultaat van dit Divisie 2 kampioenschap zal zijn want het is een compleet nieuw gegeven maar ik weet zeker dat de West-Vlaamse toppers bij ons aan de start zullen staan. We gaan misschien wat minder R5 wagens uit Wallonië op de deelnemerslijst krijgen maar het gros van de piloten op onze deelnemerslijst is liefhebber van de TAC Rally met zijn uitdagend asfaltparkoers. Er is maar een handvol piloten dat een volledig kampioenschap rijdt. Door het hoge kostenplaatje kiezen steeds meer piloten hun rally’s uit en rijden ze een programma à la carte. Met een mooi parkoers en een goede organisatie zal de TAC Rally wel overleven.”

“Vergeten we evenmin niet dat onze tweede rally, de East Belgian Rally in Sankt Vith op 28 september, wel in het Divisie 1 kampioenschap zit zodat we als club wel bewijzen dat we in staat zijn om een geslaagde rally te organiseren.” (FM)

The post TAC Rally zakt naar Divisie 2-kampioenschap is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog pak erger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »