Slachtoffers van seksueel misbruik vragen om stopzetting van subsidies aan kerk: “Er waren mensen die mij hadden kunnen redden, als ze niet hadden gezwegen”

Enkele slachtoffers die eerder getuigden in de documentairereeks ‘Godvergeten’ pleiten onder meer voor een stopzetting van de subsidies voor de Kerk, de annulering van verjaring bij kindermisbruik, en een degelijke vergoeding voor de slachtoffers. In beklijvende en emotionele getuigenissen voor de parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de Kerk en daarbuiten riepen ze in duidelijk bewoordingen op om de onderste steen boven te halen. Ze spraken over fysieke en emotionele schade, maar ook over de eenzaamheid en problemen waarmee ze kampen.

Meer krantenkoppen in België

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »